Stortvloed aan reality-tv dankzij staking

Amerikaanse tv-zenders grijpen massaal terug op reality, nu de schrijversstaking in Hollywood maar blijft voortduren.

Van onze verslaggever Thijs van Soest

Opnames van populaire series als 24 en CSI liggen stil, met als gevolg dat de programmaschema’s voor het nieuwe jaar grote gaten beginnen te vertonen.

En met herhalingen alleen redden we het niet, moeten de vijf grote zenders hebben gedacht. Het komende winterseizoen staat dan ook noodgewongen bol van de realityshows. Van oude bekenden als Big Brother (alweer de negende editie) en Survivor (zestiende editie), tot nieuwe hits als Farmer Wants A Wife (inderdaad: Boer Zoekt Vrouw) en Moment of Truth , waarin kandidaten pikante ontboezemingen doen aan een leugendetector.

Halsoverkop
De meeste series stonden eigenlijk pas voor de zomer gepland. Halsoverkop is de kandidatenselectie op poten gezet om de geplande start van de shows in februari te halen. Ook van realityshows die nu nog lopen, worden in rap tempo nieuwe edities gemaakt. De makers van Dancing with the Stars en America’s Next Top Model kunnen als gevolg van de stakende scriptschrijvers hun kerstvakantie wel vergeten.

Tv-producenten spinnen ondertussen garen bij de seriemalaise, want nieuwe programma’s die anders nooit kans maakten op een plekje, worden nu gretig aan de schema’s toegevoegd. Immers; goedkoop en alles is beter dan herhalingen. Dat de inhoud op zijn minst dubieus is te noemen, deert de zenderbazen niet.

Vrouwen
Amerikanen kunnen dankzij de stakingen binnenkort ‘genieten’ van bijvoorbeeld ‘Hey Bitches’. Een realitysoap waarin een provinciale homo uit Kentucky de overstap maakt naar het wilde leven in New York City. Verder komt Fox met ‘When Woman rule the world’. Voor dit programma wordt een groep mannen en vrouwen naar het platteland gebracht, waarna de vrouwen het voor het zeggen hebben. Welke man houdt dit het langste vol?

En dan is er nog een opmerkelijk programma-idee waar nog géén zender voor is gevonden: Who Wants to Marry a U.S. Citizen, waarin immigranten kans maken op een huwelijk met een échte Amerikaan. Hoe langer de schrijversstaking duurt, hoe groter de kans dat zelfs deze show binnenkort in de VS te zien zal zijn.

Dit moet één van de nieuwe tv-hits worden: Farmer wants a wife. Het programma is één van de vele nieuwe realityshows op de Amerikaanse buis, nu alle dramaseries stil liggen vanwege de schrijversstaking. Beeld
Dit moet één van de nieuwe tv-hits worden: Farmer wants a wife. Het programma is één van de vele nieuwe realityshows op de Amerikaanse buis, nu alle dramaseries stil liggen vanwege de schrijversstaking.
\N Beeld
\N
Meer over