nieuws

Stoffelijk overschot aangetroffen in landingsgestel op Schiphol

In het landingsgestel van een vliegtuig uit het Nigeriaanse Lagos is een stoffelijk overschot aangetroffen. De marechaussee doet onderzoek.

In de lucht kan het kwik dalen tot vijftig graden onder nul.  Beeld ANP
In de lucht kan het kwik dalen tot vijftig graden onder nul.Beeld ANP

Het stoffelijk overschot werd maandagochtend aangetroffen door de technische dienst van de luchthaven. De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de identiteit van de persoon. De vermoedelijke doodsoorzaak zijn de lage temperaturen in het landingsgestel, aldus een woordvoerder.

Het komt voor dat mensen zich als verstekeling in het landingsgestel of vrachtruim verstoppen, vrijwel altijd met dodelijke afloop. Het kwik kan dalen tot vijftig graden onder nul. In februari overleefde een 16-jarige Keniaanse jongen een vlucht tussen Londen en Maastricht (ca. 30 minuten vliegtijd). Hij werd ernstig onderkoeld opgenomen in het ziekenhuis. De vliegtijd tussen Lagos en Amsterdam is minstens zesenhalf uur; de overlevingskans is dan vrijwel nihil.

Volgens de woordvoerder van de marechaussee komen verstekelingen aan boord van het vliegtuig zelden voor. Gevallen waarbij iemand aan boord van een vrachtwagen of schip klimt om een grens over te steken, komen vaker voor.

Meer over