Column

Stiekem shoppen bij Posh Spice en fonetische tatoeages

Onderzoeksjournalistiek is er gelukkig in vele soorten en maten.Tatoeages trouwens ook. Behalve dan fonetische tatoeages.

Victoria Beckham. Beeld afp
Victoria Beckham.Beeld afp

Ook in de wereld van de glamour wordt er aan onderzoeksjournalistiek gedaan, en een parel in dat genre verscheen deze week op de site van The Daily Mail. Een ondernemende journaliste ging undercover op bezoek bij twee kledingwinkels, de ene van Victoria Beckham, de andere van haar niet-beroemde zusje, Louise Adams.

Victoria, alias Posh Spice, heeft na de Spice Girls en haar harde werk als 's werelds minst glimlachende voetbalvrouw een indrukwekkend mode-imperium opgebouwd, maar wat niemand weet is dat haar zusje Louise ook een winkel heeft, in het landelijke Hertfordshire.

Eerst ging de Mail langs bij Victoria. Een enorme winkel met gegoten beton en talloze brandende Diptyque-kaarsen, pyjama's van 700 pond én, ontdekte de Mail, in een gemiddelde week maar zestien klanten die daadwerkelijk met een aankoop de winkel uitlopen.

Daarna ging de reis naar Hertfordshire. Even de weg vragen bij een kebabrestaurant, zo moeilijk was het boetiekje te vinden, maar daar was Hidden Closet, een 'paradijs van nylon en polyester'. Het allerduurste item dat Louise verkoopt is een jas van roze nepleer van 81 pond. Een sleutelhanger bij zus Victoria kost 165 pond.

Maar: bij beide zussen zijn kassa's verboden, want lelijk. Aankopen worden afgerekend per iPad. En Victoria heeft haar zusje aangeraden om, net als zij doet, alle kleren aan industriële stalen rekken te hangen.

Het grote verschil is dat er bij Louise altijd klanten zijn, en bij Victoria bijna nooit.

Heerlijke lectuur.

Nu willen we ook graag weten of Kanye West een jongere broer heeft die gympen verkoopt. Of wellicht heeft Nikkie Plessen een nicht die op de Albert Cuyp staat met leggings. Onderzoeksjournalisten, eropaf!

Twee nieuwtjes

En dan nu in de reeks belangrijk tatoeagenieuws twee nieuwtjes. Kylie Jenner, telg van de almaar uitdijende, afvallende en van gender veranderende Kardashian-clan, liet deze week een tatoeage op de binnenkant van haar rechterarm zetten. 'Mary Jo' staat daar nu in rode lettertjes. 'Oma's naam in mijn opa's handschrift', zette ze er zelf even bij op Instagram. Aha, vandaar dat die naam onleesbaar is.

Jenner is sowieso een meesteres in het bedenken van hermetische tatoeagevormen; al eerder liet zij op haar rechterheup het woord 'sanity' schrijven, maar dan fonetisch. Ja, je moet er maar opkomen. Hiermee werd meteen het genre 'fonetische tattoo' geboren.

Ondertussen werd ook in de Nederlandse celebrityscene weer de nodige inkt in huiden geprikt. Voormalig Playboy-model - ook een claim to fame - Zimra Geurts liet samen met haar verloofde Yuri Stinkens in Zuid-Afrika de gehele Tafelberg op hun binnenbovenarmen zetten, met de datum van hun verloving erbij.

Prima, Zimra, die matchende tatoeages, maar neem maar niet de achternaam van je aanstaande man aan als je straks gaat trouwen. Gewoon een tip.

Meer over