Steun van Aad Jacobs helpt Koninklijke Olie

De openlijke steun van presidentcommissaris Aad Jacobs voor Shell-topman Jeroen van der Veer gaf de koers van Koninklijke Olie woensdag een opkikker....

De Koninklijke was woensdag van de grootste stijgers binnen de AEX. De graadmeter van de beurs gaf 0,3 procent prijs en sloot op 354,52 punten.

Het bericht uit de Volkskrant over Amerikaans onderzoek naar ING en Aegon drukte de stemming van deze twee financi bedrijven, aldus het financi persbureau Bloomberg. Nu de Newyorkse officier van justitie Eliot Spitzer onderzoek doet, verloren Aegon ( 1,8 procent) en ING ( 1,2 procent) iets terrein.

VNU was de grootste daler met 5,5 procent naar 24,09 euro. De jaarcijfers van het informatiebedrijf vielen in goede aarde. Beleggers waren echter terleurgesteld dat VNU geen uitspraken deed over de verwachtingen voor 2004.

Op de lokale markt was Hunter Douglas een dag na de jaarcijfers een onverwachte uitschieter. Bij hoge omzetten steeg de kozijnenfabrikant 4,4 procent naar 38,50 euro. Mogelijke oorzaak: een gunstig analistenrapport.

Ook Laurus herstelde licht. De plaatsing op dinsdag van een 5 procents-belang van ABN Amro in het supermarktbedrijf bij een andere partij vond daarmee geruisloos plaats.

Meer over