steek elke dag wat op

De Gids wordt bijlage bij De Groene

Vanaf april zal De Gids, het oudste literair-essayistische tijdschrift van Nederland, in 1837 opgericht door criticus Bakhuizen van den Brink, verschijnen als bijlage van het weekblad De Groene Amsterdammer. Daarmee lijkt de onafhankelijkheid twijfelachtig, al blijft een afzonderlijk abonnement mogelijk. De Gids zou vanaf 2013 geen rijkssubsidie meer krijgen, en was driftig bezig fondsen te werven. Het blad werd nog door duizend lezers gevolgd. Als bijlage bij De Groene, waarvan de oplage rond de 18 duizend exemplaren schommelt, kan het lezersbestand aanzienlijk groeien.

Dell komt met eigen tablet

De Amerikaanse computerfabrikant Dell wil aan het eind van dit jaar een tablet op de markt brengen die de concurrentie moet aangaan met de iPad van Apple. Dat zei commercieel directeur Steve Felice tijdens de Consumer Electronics Show. Dell kampt met een dalende verkoop van pc's door de opkomst van smartphones en tablets. Eerder stopte het concern de verkoop van zijn Streak 7-tabletcomputer in de VS, na tegenvallende verkoopcijfers. Volgens Felice heeft het bedrijf zich goed georiënteerd op de markt. 'We hebben geleerd van de fouten van concurrenten. Wij nemen onze tijd.'

ADE duurt een dag langer

Amsterdam Dance Event (ADE) zal dit jaar een dag langer duren. De extra dag komt er vanwege het grote succes van de voorgaande jaren. Het evenement bestaat zeventien jaar en zal dit jaar plaatsvinden van 17 tot en met 21 oktober. Jaarlijks geven circa drieduizend artiesten, producenten, managers en journalisten uit de hele wereld acte de présence op het Amsterdam Dance Event. Er worden 14 duizend bezoekers verwacht, voor wie de organisatie 220 evenementen heeft gepland, verspreid over 52 podia door heel Amsterdam.

Waar Heeft de Wereld het over?

Verenigde Staten #HappyMeals

De Happy Meals van fastfoodketen McDonalds staan bekend om het plastic speelgoed dat je er altijd bij krijgt, maar komende tijd zullen Britse kinderen verbaasd opkijken: in hun Happy Meal zit geen speeltje maar een kinderboek. In een mega-oplage van negen miljoen stuks wordt zo een deel verspreid uit de Mudpuddle Farm-serie van schrijver Michael Morpurgo, bekend van het boek War Horse dat onlangs verfilmd werd door Steven Spielberg.

Spanje #GoyaAwards

Met zestien nominaties is La Piel Que Habito de grote favoriet bij de uitreiking van de Goya Awards, de belangrijkste filmprijzen van Spanje. De thriller van Pedro Almodóvar, over een plastisch chirurg (Antonio Banderas) die in zijn huis een patiënt gevangen houdt, is genomineerd voor beste film, beste regisseur en beste hoofdrolspeler. De prijzen worden op 19 februari uitgereikt in Madrid.

Op Twitter:

'Film over het bombardement in Rotterdam. Prachtig verhaal! Maar HOOFDROL voor Jan Smit.. Ik snap dat echt niet... Sorry'

Acteur Robert de Hoog van Nova Zembla laat via Twitter weten dat hij geen vertrouwen heeft in de acteerprestaties van Jan Smit.

undefined

Meer over