Stakers willen snel faillissement van Europoule

De 82 stakende werknemers van vleeswarenproducent Europoule BV in Boxtel willen hun bedrijf snel failliet laten verklaren en een nieuw begin maken....

ANP

BOXTEL

Het bedrijf is sinds maandag bezet door de werknemers, nadat bleek dat een aantal verzekeringspremies voor het personeel sinds begin dit jaar niet meer betaald zijn. Woensdagochtend verleende de rechtbank in Den Bosch uitstel van betaling aan het noodlijdende bedrijf. De 35 werknemers van de vestiging in Utrecht zijn woensdag weer aan het werk gegaan.

Woensdagavond is overleg geweest met één van de bewindvoerders die door de rechtbank in Den Bosch zijn aangewezen. Personeel en bonden hebben een plan voor een doorstart toegelicht. Volgens dat plan kan het bedrijf doorgaan met 63 werknemers. Het bedrijf wordt dan overgenomen door vleesverwerkend bedrijf Dumeco in Boxtel. Europoule is op dit moment al voor 25 procent eigendom van Dumeco, en ook gevestigd op het terrein van Dumeco.

Volgens Cival is er al een principe-overeenkomst met Dumeco. Daarvoor is het wel nodig dat er snel een faillissement wordt uitgesproken. Vrijdagochtend worden de onderhandelingen over het alternatieve plan van personeel en bonden voortgezet. Voor 19 personeelsleden zou in de nieuwe constructie nog een oplossing bedacht moeten worden.

Meer over