Staatsloterij licht publiek voor over winkansen

DEN HAAG (ANP) - De Staatsloterij gaat het publiek voorlichten over de winkansen per prijs en het uitkeringspercentage per trekking. Dat bevestigde een woordvoerder van de Staatsloterij maandag naar aanleiding van een bericht hierover in De Telegraaf.

De kansspelexploitant heeft het aan de Universiteit Tilburg verbonden bedrijf Centerdata opdracht gegeven onderzoek te doen om een en ander mogelijk te maken. De bedoeling is dat het nog voor de zomer rondkomt.

De Staatsloterij wil ook dat de Postcodeloterij en de Lotto overgaan tot publicatie van winkansen en uitkeringspercentage. Met deze loterijen wordt de samenwerking gezocht.

Opener en transparanter

De Staatsloterij wil opener en transparanter zijn naar het publiek, zei de woordvoerder. ,,Kennelijk leven er veel vragen onder het publiek en die willen wij graag beantwoorden.''

De stichting Loterijverlies.nl beweert al enige tijd dat de Staatsloterij minder uitkeert dan het in haar reclameboodschappen suggereert. De stichting, een initiatief van advocatenfirma Morand Juridische Bijstand, liet zondag weten te beschikken over documenten van de Staatsloterij die dat nog eens zouden bevestigen.

De Staatsloterij zegt dat er geen direct verband is tussen 'de nieuwe openheid' en de activiteiten van Loterijverlies.nl, dat vorig jaar september een juridische procedure is gestart tegen de kansspelexploitant.

Meer over