Spraakmakend theater naar Rotterdam

De Rotterdamse Schouwburg brengt in september een aantal spraakmakende buitenlandse producties naar Nederland. Hiermee is er een eind gekomen aan het festival De Keuze van de Schouwburg dat jaarlijks aan het begin van het seizoen plaats had en waarin louter Nederlandse voorstellingen te zien waren....

Van onze verslaggever

Door de internationale programmering in één maand onder te brengen hoopt Jan Zoet, directeur van de Rotterdamse Schouwburg, meer publiek naar deze theater- en dansproducties te brengen. Grote namen die naar Rotterdam komen zijn onder meer de Duitse regisseur Christoph Marthaler, de Vlaamse theatermaker Lucas Vandervost, de choregorafen Jan Fabre, Meg Stuart en Michael Laub, de Britse groep Forced Entertainment en de Turkse groep Theater van de Vijfde Straat van Mustafa Avkiran.

Marthaler komt met de productie Was ihr wollt naar As you like it van Shakespeare. Fabre is present met As long as the world needs a warriors soul en De Tijd van Lucas Vandervost speelt het alom bejubelde Zomergasten naar Gorki. De Turkse theatergroep van Avkiran komt met Dumrul Ile Azrail, een coproductie van het Hebbel-theater Berlijn en het Theaterfestival van Istanbul.

De voorstellingen in Rotterdam zijn te zien van 31 augustus tot en met 26 september.

Meer over