Spionnenchef bestolen van gsm

De chef van de Mossad, de Israsche geheime dienst, is vorige maand bestolen van zijn mobiele telefoon. Meir Dagan had de gsm in zijn auto in Tel Aviv laten liggen, waaruit onbekenden het hebben meegenomen....

Het nieuws van de opmerkelijke diefstal werd pas woensdag bekend gemaakt. Een rechtbank had berichtgeving verboden om het onderzoek niet te frustreren. Bronnen zeggen dat de politie niet wilde dat de dieven zich realiseerden wat een waardevolle buit ze te pakken hadden.

Volgens de Israel¿ische media bevatte het mobieltje van oudlegergeneraal en terrorismebestrijdingsexpert Dagan ondermeer de telefoonnummers van hoge Israsche veiligheidsmedewerkers. Ook gaf het mobieltje toegang tot het internet van het Israsche leger. Om het zekere voor het onzekere te nemen heeft de Mossad de telefoonmaatschappij opdracht gegeven het geheugen van Dagans mobieltje te wissen.

De politie, die er nog niet in is geslaagd de daders te achterhalen, weet niet of het mobieltje werd gestolen tijdens een doorsnee auto-inbraak of dat het toestel het specifieke doelwit van de actie was.

Meer over