Spelregels

Ook in 2011 organiseren de Volkskrant, Historisch Nieuwsblad en het televisieprogramma Andere Tijden de Grote Geschiedenis Quiz. De voorronde van de quiz vindt u hiernaast, en in het Historisch Nieuwsblad van donderdag 28 april.

De drie beste deelnemers aan de voorronde gaan door naar de finale. Zij nemen het daar op tegen vier teams van prominente Nederlanders, onder wie Frank de Grave, Bas Heijne en Theo Hiddema. De winnaars van de finale krijgen een historische reis verzorgd door Historizon. De finale wordt uitgezonden op Hemelvaartsdag (2 juni) op Nederland 2 bij de NTR.

Deelnemers maken bovendien kans op 30 historische verrassingspakketten, waarin onder meer de dvd-box Nederlands-Indië over de geschiedenis van Indonesië en de hoorcollegebox Nederlandse Geschiedenis met bijdragen van Herman Pleij, Luc Panhuysen, Niek van Sas en Piet de Rooy.

Tot slot mogen twintig inzenders de opnames van de finale bijwonen op zondag 29 mei in de Zuiderkerk in Amsterdam.

Voordat u zich probeert te kwalificeren voor de finale een welgemeende waarschuwing. Natuurlijk kunt u antwoorden opzoeken. Maar daarmee houdt u uzelf en ons voor de gek, met het risico dat u in de finale voor het oog der natie door de mand valt.

In deze voorronde dient u 25 vragen te beantwoorden op het formulier op deze pagina. Nog gemakkelijker is het om uw antwoorden in te sturen via www.geschiedenis24.nl/quiz.

undefined

Meer over