Spelers FC Groningen knokken in kleedkamer

Twee spelers van FC Groningen, Regilio Vrede en Paul Matthijs, zijn gisteren in de rust van het treffen met FC Twente met elkaar op de vuist gegaan....

Mathhijs en Vrede kregen het in de eerste helft met elkaar aan de stok nadat Matthijs de bal uit een vrije trap naar Hugo had geschoten, in plaats van naar Vrede.Het is bij FC Groningen de gewoonte dat Matthijs de vrije trappen neemt en de boomlange Vrede zich vanuit zijn verdedigende post naar het doel van de tegenstanderhaast om gevaarlijk te kunnen zijn bij een hoge bal in de doelmond.

Nadat Matthijs Hugo had aangespeeld beklaagde Vrede zich daarover onder het motto 'ik loop dat hele stuk niet voor niets'. Maar ook bij de tweede vrije trap speelde Matthijs Hugo aan.

Vrede maakte zich daarover in de rust zo kwaad, dat hij en Matthijs rollebollend de kleedkamer bereikten. Daar sommeerde Jans beide spelers meteen te vertrekken. FC Groningen leidde met 1-0. Die uitslag stond ook na negentig minuten op het scorebord.

Beide spelers zullen zich vandaag bij Jans moeten verantwoorden voor hun gedrag. Voor Matthijs is het niet de eerste keer dat hij betrokken is bij een vechtpartij. Twee jaar geleden vocht hij op de training met Hugo.

Meer over