Speelgoed voor modefanaten

Zo'n koffietafel met een stapel boeken erop ziet er maar log uit; aan het Amerikaanse modetijdschrift/fenomeen Visionaire de eer 'm op te leuken....

Je ziet het helemaal voor je: de hoofdredacteur van de Franse Numéro of de fashion editor van de Japanse Vogue zit lekker op de grond met het Vuittonpoppetje te spelen, of wurmt een van de bijgeleverde accessoires (glaasje champagne, bloemetje, camera) in de hand van het Viktor & Rolf-poppetje of het gestreepte mannetje van Dior Homme. Het is zo stom dat het weer leuk wordt.

De ware liefhebber is wel de sigaar, want er zijn twee verschillende sets verkrijgbaar: de 'rode' set, hier op de foto, en een 'zwarte' set met toys van onder anderen Lagerfeld, Versace en Alexander McQueen; dat is dus 350 euro voor 10 popjes.

Wie koopt dat nou? Pas maar op: de vijfduizend exemplaren van de speelgoeddoos zijn al uitverkocht; wie er per se eentje wil hebben moet het op eBay proberen. Wegens overweldigend succes wordt het komende nummer van Visionaire een vervolg op Toys. In More Toys komen poppetjes van onder anderen John Galliano, Helmut Lang, Jean Paul Gaultier, Gucci, Armani, Vivienne Westwood en Maison Martin Margiela.

Meer over