Spectaculair ontsnapte Franse gevangene opgepakt

Nabij Parijs is afgelopen nacht een overvaller opgepakt die op 13 april op spectaculaire manier was ontsnapt uit een gevangenis op 15 km van de Belgische grens, zo heeft het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Toon Mast
null Beeld afp
Beeld afp

De gevangene, Redoine Faïd, is een specialist in overvallen met explosieven. Op 13 april kon hij, gekleed als een cipier, uit de gevangenis van het Noord-Franse Séquedin ontkomen, dankzij een wapen, het gebruik van springstoffen en het gijzelen van vier cipiers. Hij werd vervolgens de meest gezochte man van Frankrijk. Ook internationaal werd hij opgespoord.

De politie kon de ontsnapte gevangene uiteindelijk oppakken in een hotel in Seine-et-Marne, op 15 km van de plaats waar hij en andere overvallers volgens de aanklacht betrokken zijn geweest bij een schietpartij waarbij op 20 mei 2010 een politieagente om het leven is gekomen. Ook pakte de politie een andere voortvluchtige op.

Het onderzoek moet nu nog uitmaken van wie Faïd hulp zou hebben gekregen bij zijn minutieus voorbereide ontsnapping en vlucht.

Meer over