Update

Spanje vol respect: Italië is traditioneel heel sterk

Spanje speelt volgend jaar op het Europees kampioenschap in de groepsfase tegen Italië. De titelverdediger stuit ook nog op Ierland en Kroatië in groep C. Italië werd in 2006 wereldkampioen. De Spanjaarden waren vorig jaar de sterkste op het WK.

ANP
null Beeld reuters
Beeld reuters

Het Zuid-Europese onderonsje is meteen de eerste wedstrijd in de groep. Het duel wordt op 10 juni gespeeld in het Poolse Gdansk.

Italië won dit jaar in een vriendschappelijke interland nog van de Spanjaarden. Alberto Aquilani was in augustus de matchwinner in Bari: 2-1. Het was voor de Italianen de eerste zege op Spanje in 17 jaar. 'Italië is traditioneel heel sterk. Ierland en Kroatië hebben het goed gedaan in de play-offs van de kwalificatie', aldus bondscoach Vicente del Bosque van Spanje over de loting.

De Italiaan Giovanni Trapattoni stuit als bondscoach van de Ieren op zijn geboorteland. De ervaren coach baalde. 'Italië was het enige team dat we wilden ontlopen. Ze zijn mentaal sterk en ik ken ze uiteraard erg goed. Loten tegen Italië en Spanje is erg zwaar, maar we moeten wel.'

Frankrijk en Engeland treffen elkaar in groep D. Oekraïne, samen met Polen gastheer van het toernooi, en Zweden completeren die poule. Ook de Fransen en de Engelsen ontmoeten elkaar in de eerste groepswedstrijd. Op 11 juni staan beide grootmachten in het Oekraïense Donetsk tegenover elkaar.

,,Het is zeker niet makkelijk", was de eerste reactie van bondscoach Fabio Capello van Engeland. ,,Frankrijk is uiteraard de moeilijkste tegenstander, maar ik heb vertrouwen in mijn team. Ze zijn jong en kunnen veel bereiken." Frankrijk won vorig jaar op Wembley nog van Engeland in een oefenduel. Desondanks noemt de Franse doelman Hugo Lloris de Engelsen favoriet. ,,We moeten vechten voor de tweede plaats."

De Spanjaard Del Bosque nam zelfs al een voorschot op de finale. Hij hoopt daarin Duitsland te treffen, dat bij Nederland in de groep zit. ,,Ik hoop dat het gebeurt. Dat zou fantastisch zijn."

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over