Spaanse premier blundert met condoleances treinramp

Medewerkers van de Spaanse premier Mariano Rajoy hebben gisteravond een pijnlijke blunder begaan in het officiële condoleancebericht voor de slachtoffers van de treinramp. In het bericht betuigt Rajoy zijn medeleven met de slachtoffers van het ongeluk in de buurt van Santiago de Compostella.

Just Fontein
De Spaanse premier Mariano Rajoy bezoekt de treinramp Beeld ANP
De Spaanse premier Mariano Rajoy bezoekt de treinrampBeeld ANP

Maar het heeft er alle schijn van dat het bericht geknipt en geplakt is vanuit een eerder condoleancebericht; in de laatste alinea gaat spreekt de tekst plots over de aardbevingen in de Chinese provincie Gansu van twee dagen geleden.

'Ik wil mijn diepste medeleven overbrengen voor het verlies van mensenlevens en de materiële schade veroorzaakt door de aardbeving die vanochtend plaatsvond in Gansu. In het bijzonder wil ik mijn oprechte condoleances overbrengen aan de familieleden van de overledenen', staat er te lezen in de laatste paragraaf.

De brief werd gisteren verzonden vanaf het ministerie van Algemene Zaken.

De blunder werd gisteravond snel opgemerkt en verspreid. Veel Spanjaarden maakten zich woedend over de domme fout. Deze komt voor Rajoy op een slecht moment; hij ligt al weken onder vuur vanwege een vermeend corruptieschandaal.

Meer over