NIEUWS

SP: minister moet desnoods ingrijpen in Limburg

De SP-fractie in de Tweede Kamer vindt dat demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken desnoods moet ingrijpen in het bestuur van de provincie Limburg, meldt 1Limburg.

Renske Leijten (SP) Beeld ANP
Renske Leijten (SP)Beeld ANP

Naar aanleiding van wat SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten ‘de zoveelste integriteitskwestie in het Limburgse provinciebestuur’ noemt, vraagt zij zich af of de huidige bestuurlijke situatie nog houdbaar is - net als de positie van de gouverneur. Zij wil bovendien weten of ‘integriteitskwesties op deze schaal’ ook in andere provincies spelen.

Aanleiding voor de vragen van Leijten is de affaire rondom de inmiddels ontslagen directeur Herman Vrehen van de stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL). Hij zou volgens een artikel in NRC tonnen subsidies - van onder meer de provincie - hebben doorgesluisd naar zijn eigen werkmaatschappijen die opdrachten uitvoerden voor IKL. Ook zou hij jarenlang zijn ingehuurd tegen een te hoog salaris. Als gevolg van de affaire traden de CDA-gedeputeerden Ger Koopmans en Hubert Mackus vrijdag af.

Meer over