Interview

'Soms heb ik een kort lontje'

Portret van een kind in zijn slaapkamer. Dit ben ik: Dapheny Correia-Lopes (14).

Dapheny Correia-Lopes: 'Ik kan niet tegen mensen die liegen, bedriegen en intimideren.' Beeld Adriaan van der Ploeg
Dapheny Correia-Lopes: 'Ik kan niet tegen mensen die liegen, bedriegen en intimideren.'Beeld Adriaan van der Ploeg

In welke klas zit je?

Ik zit in de derde klas van de Toorop Mavo in Rotterdam.

Met wie woon je in huis?

Met mijn moeder.

Wat zijn je favoriete vakken op school?

Art & design en Spaans. Onze school is een van de weinige scholen in Rotterdam waar ze Spaans geven. Die taal gaat mij makkelijk af vanwege mijn Kaapverdische achtergrond. Het vak art & design zie ik vooral als ontspanning, omdat we tijdens de lessen lekker mogen photoshoppen.

Wat zijn je hobby's?

Kickboksen. Dat doe ik nu een jaartje. Ik vind het supertof omdat ik mijn agressie erin kwijt kan. Dat heb ik nodig, omdat ik soms een kort lontje heb. Verder luister ik bijna de hele dag door naar muziek en dan vooral hiphop en rap.

Van wie ben je fan?

Ik ben fan van Drake en Kendrick Lamar, zij zijn allebei hiphopartiesten. En van m'n moeder, omdat ze altijd lief en geduldig is en goede adviezen geeft.

Heb je een bijbaan?

Ik heb net gesolliciteerd bij een supermarkt, omdat ik echt geld móét hebben. Als ik met vrienden naar de stad ga, wil ik niet telkens geld aan mijn moeder vragen. Dat vind ik zielig voor haar, want ze werkt heel hard.

Waar kun je niet tegen?

Mensen die liegen, bedriegen en intimideren.

Wat wil je later worden?

Verzorger op de ambulance. Eerst wilde ik verpleegkundige in het ziekenhuis worden, maar ik hou van uitdagingen en spanning. Dat heb je meer als je op de ambulance zit.

Wie zou je voor een dag willen zijn?

Beyoncé, Kim Kardashian of Kylie Jenner - het zusje van Kim. Ik zou het heel leuk vinden om beroemd te zijn en de hele dag handtekeningen uit te delen. Maar ik wil wel beroemd worden om een goede reden, niet zoals Kim Kardashian, die beroemd is vanwege haar kont.

Wat is je mooiste kledingstuk?

Mijn zwarte joggingpak van Nike. Iedereen in Rotterdam draagt 'm. Het geeft me confidence en het zit lekker. Niet heel strak, maar strak genoeg om mijn curves te kunnen zien. Ook al loopt heel Rotterdam erin, ik heb het gevoel dat ik een van de eersten was die het pak kocht.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Dan heb ik veel geld gespaard en rijd ik in een Land Rover. En dan heb ik een leuke vriend die, heel belangrijk, ook werkt. Maar tegen die tijd hoef ik nog geen kinderen, 24 is iets te jong.

Meer over