Snow Patrol sluit Pinkpop 2009 af

Snow Patrol is de afsluiter van Pinkpop 2009. Opmerkelijk is ook de terugkeer van Anouk op het Limburgse festival (met video).

Een aantal namen was al uitgelekt danwel bevestigd. Het was al bekend dat op zaterdag 30 mei Bruce Springsteen en The Killers de headliners waren. Chris Cornell en Elbow zijn twee van de acts die ook op die dag zullen spelen.

Op de zondag sluit Placebo af, dat deze zomer terugkeert met nieuw plaatwerk. Nieuwe namen zijn Madness, Keane (dat het noordpodium die dag afsluit) en Milow. Uit eigen land staan de talenten Kyteman en De Staat op de bühne.

De traditionele hoofddag, maandag 1 juni, wordt dus afgesloten door Snow Patrol, de Schotse band rond zanger Gary Lightbody. Met het nummer Chasing Cars brak de groep drie jaar geleden door naar een groot publiek. Vlak daarvoor speelt Anouk. Volgens festivalorganisator Jan Smeets kostte het veel moeite om de Haagse rockster weer op het affiche te krijgen.

Dat Franz Ferdinand en Novastar spelen in Landgraaf was al bekend. Daar werden onder andere Katy Perry, Amy MacDonald en The Ting Tings aan toegevoegd.

]]>

Bruce Springsteen (EPA) Beeld
Bruce Springsteen (EPA)
Meer over