Snookerspeler White weer in opspraak

De Whirlwind is even uitgeraasd. Woensdag werd de populaire Engelse snookerspeler Jimmy White opgepakt in een hotel in Preston, op verdenking van het in bezit hebben van drugs....

De substantie wordt onderzocht; dat het om cocai¿ne gaat is nog niet geheel zeker dus. Misschien was het wel talkpoeder, dat soms wordt gebruikt om de keu te 'smeren'. White werd verhoord en dezelfde dag na het betalen van een borgsom vrijgelaten. Hij had de avond tevoren in Preston een demonstratiepartij gespeeld tegen Alex Higgins, een andere topper met een fraaie bijnaam, de Hurricane en in het bezit van eeuwig durende dorst.

White (41) is zesmaal verliezend WK-finalist en wordt daarom ook wel de beste speler genoemd die nooit het WK won. Of het dit jaar wel lukt? Op 21 april, twee dagen na het begin van het WK, moet hij voor de rechter verschijnen. Op de 20ste treedt hij in de eerste ronde aan tegen Barry Pinches.

Wat er die dag ook zal gebeuren, voor de supporters blijft White de held. Zaterdag, bij de eerste ronde van de Ierse Masters, was hij de meeste tijd kwijt iedereen te bedanken voor hun steun. Garry Wilkinson werd simpel verslagen: 5-3.

Meer over