SM

Hoe verleid je je partner tot sm, als je het nog nooit samen hebt gedaan? 'Veel praten', zegt sm-meesteres Sady Lady....

1. SM is spelen voor volwassenen. Het kan geestelijk heel gezond zijn, omdat je meer nog dan bij gewone seks allerlei spanningen kwijtraakt. In de rol van onderdanige kun je je heerlijk overgeven. Je hoeft niet na te denken, geen initiatief te nemen. Trotse, dominante vrouwen kunnen in het SM-spel hun serviele kant naar boven laten komen en ervaren dat als een bevrijding. En voor verlegen mensen is het soms heel prettig te voelen hoe ze hun macht kunnen gebruiken. Bij SM geldt maar één regel: dat je respect hebt voor elkaar. Doe nooit iets met de ander waarvan je vermoedt dat het weerstand oproept. Alles draait om vertrouwen en een door beiden gekoesterde (tijdelijke) machtsongelijkheid. In het begin hoef je helemaal niet ver te gaan; een blinddoek is vaak al voldoende om de onderdanige een gevoel van afhankelijkheid te geven. Bovendien voel je geblinddoekt alle aanrakingen veel sterker. Een shawl voldoet prima.

2. Kaarsen hebben een drieledig nut: ze zorgen voor sfeer, je kunt met het vet spelen en ze ook nog ergens in stoppen. Voor de een is heet kaarsvet op het lichaam een verschrikking, de ander kickt er op. Neem altijd goedkope, witte kaarsen. Goedkope omdat daar geen kunststof omheen zit dat bij verbranding heter wordt dan het kaarsvet zelf, en witte omdat ook kleurstoffen erg heet worden. Test tevoren op je eigen pols op welke afstand de hitte van de druppels nog draaglijk is. Temperatuur is altijd een leuke factor in een SM-spel. Als tegenhanger van kaarsvet kun je ijsklontjes nemen. Een geblinddoekte kan soms het verschil tussen koud en warm niet eens voelen.

3. In huis zijn vaak de mooiste SM-attributen aanwezig. Wasknijpers bijvoorbeeld zijn speeltjes die je op het lichaam van je partner kunt gebruiken (op balzak, tepels, borsten, schaamlippen en billen). Laat knijpers nooit te lang zitten; het verraderlijke ervan is dat ze aanvankelijk niet erg pijnlijk aanvoelen, maar bij het verwijderen wordt het effect heviger naarmate ze langer hebben gezeten.

4. Met een schuursponsje kun je borsten, billen of eikel prikkelen. Niet meteen schuren, eerst alleen aanraken. Voor gevorderden: sponsje doorknippen en met een veter strak vastbinden om het slappe lid. Krijgt hij in de loop van het spel een erectie, dan is dat zijn probleem.

5. Hoe verleid je je partner tot SM, als je het nog nooit samen hebt gedaan? Door bijvoorbeeld tijdens het seksen te zeggen: 'Sla me eens even lekker op m'n billen' of 'Knijp in m'n tepels'. Als je bedgenoot opgewonden is, krijg je veel meer van hem of haar gedaan. Dat is ook het principe van SM: als iemand goed geil is en iets van je wil, heb je de macht om er wat voor terug te krijgen.

Iemand (hard) op de billen slaan met de blote handen is pijnlijk (voor de dominant). Een zweepje is de oplossing. Je kunt er zelf een maken van een stuk bezemsteel en een in repen geknipt lapje leer van de meubelfourniturenzaak. In elke seksshop kun je zweepjes kopen, maar ga liever naar een gespecialiseerde SM-zaak of fetish-shop, waar je advies krijgt. De paardensportzaak heeft ze ook te kust en te keur, voor weinig geld. Neem als beginner een zweepje met een klein leren flapje aan het uiteinde.

6. Door bepaalde - rolbevestigende - kleding aan te trekken, breng je elkaar in de juiste stemming. Zij kan bijvoorbeeld in opdracht van hem een ordinair lingeriesetje uit de seksshop aandoen, terwijl hij al zijn kleren aanhoudt. Of zij draagt een mooie avondjurk terwijl hij slechts de halsband van de hond om mag hebben. Als de dominante partij aangekleed is en de onderdanige (bijna) naakt, maakt dat de onderdanige kwetsbaarder en dat kan erg opwindend zijn. Op deze manier gekleed eet je samen of drink je een borrel.

7. Bij SM hoort veel praten. Vooraf, over elkaars fantasieën, en over wat je absoluut niet wil. En achteraf over wat je het meest beviel en wat niet voor herhaling vatbaar is. Wissel regelmatig de rollen in het begin. Op den duur ontstaat er dan vanzelf een patroon. Misschien heeft degene die meestal de dominant is er alleen behoefte aan om een keer in de vier maanden iets speciaals te ondergaan. Als praten in het begin moeilijk is, kun je ook je geheime wensen op briefjes schrijven. Blijkt je partner dolgraag eens een keer naakt en geblinddoekt meegenomen te willen worden in de auto, dan sla je dat op in je hoofd en op een moment dat hij of zij er helemaal niet aan denkt, voer je die wens uit. Het kan ook erg leuk zijn om juist de spanning lang van tevoren op te bouwen. Spreek bijvoorbeeld aan het begin van de week af dat je 'het' vrijdagavond gaat doen. Stuur haar met een slipje zonder kruis naar het werk. Draag hem op dat hij de hele week niet aan zichzelf mag zitten. Op de avond zelf kies je zorgvuldig muziek uit. Muziek ontspant, ondersteunt het 'drama' en voorkomt dat er akelige stiltes vallen.

8. Een dildo, liefst met trilfunctie, kan voor zowel man als vrouw veel speelgenot verschaffen. Laat hem net zo lang trillen op een gevoelig plekje tot je partner bijna een orgasme bereikt, en houd er dan weer mee op. Zo kun je het lekker lang rekken. Mannen zijn anaal vaak zeer erotisch gevoelig, en met beleid kun je hem heel ver krijgen. Het gebruik van een glijmiddel, bijvoorbeeld vaseline, is wel aan te bevelen.

9. Je laten vastbinden door je partner geeft een ultiem gevoel van afhankelijkheid en dus van overgave en rust, op voorwaarde dat je hem of haar volledig vertrouwt. Touw moet van katoen zijn, tenminste aan de buitenkant, want nylon schuurt te veel. Te koop in een winkel met scheepvaartbenodigdheden. Bij het spelen met touw altijd scherp mes of schaar bij de hand houden voor noodgevallen. Plastic huishoud folie is een perfect middel om iemand helemaal te fixeren, met als voordeel dat je het op bepaalde leuke plaatsen gewoon openknipt. Als je boeien koopt, let er dan op dat de randen afgebiesd zijn en niet bestaan uit enkel leer, ook weer vanwege het schuren. Je kunt ook hondenriempjes nemen om iemands handen en voeten te boeien. In een SM-spel moet je altijd je hoofd erbij houden, pas daarom op met alcohol en andere roesmiddelen. En hou er rekening mee dat bij iemand die voor het eerst SM ondergaat, heftige emoties kunnen loskomen. Je opent een deurtje dat normaal gesloten blijft, en zeker een persoon die al vele jaren SM-verlangens koestert, kan spontaan gaan huilen of in een crisis komen. Als dominant heb je de taak om dit zo goed mogelijk op te vangen.

10. Het is niet altijd gemakkelijk om een partner te vinden die net als jij van SM houdt. Reageren op een contactadvertentie wil nog weleens helpen, maar je kunt ook een SM-party bezoeken. Via internet is daar genoeg informatie over te vinden.

Meer over