Slecht jaar was toch 'een zeven'

Ondanks een monsterverlies van 12,3 miljoen gulden op een omzet van slechts 7,6 miljoen, waardeert Ring!-directeur Job Bruggeman het jaar 1998 met het cijfer 'zeven of acht'....

Het computertelefoniebedrijf zal aan het einde van dit jaar uit de rode cijfers krabbelen. Weliswaar deed Bruggeman een jaar geleden dezelfde belofte voor 1998, maar deze keer zal het echt-echt-echt gebeuren.

Het was trouwens de laatste keer dat Bruggeman zulke uitspraken zal doen, want de directeur-oprichter trekt zich terug en gaat zich volledig richten op de strategie van Ring! Verrassing? Niet voor hem, want dat had hij zich al vóór de beursgang voorgenomen. Al dat personeel en hun besognes is niets voor hem.

Wie de leiding zal overnemen is nog niet bekend, zoals nog wel meer onbekend bleef gisteren. Het is bijvoorbeeld onduidelijk hoeveel aandelen zullen worden betaald voor de overname van het Britse OTS - en of de Britten niet Ring! overnemen, in plaats van andersom.

De reden voor het recente vertrek van commissaris Bodo Douqué bleef gisteren wederom in nevelen gehuld. Het meest waarschijnlijk is dat hij het oneens was met de overname van OTS en de grote rol die de Britten gaan spelen.

Want hij kan zich moeilijk hebben gestoord aan de maatregelen die Ring! heeft genomen: nieuwe producten, een drastische reorganisatie in de VS en een beter verkoopapparaat.

Meer over