nieuwssteekpartij

Slapende vissers mishandeld met kapotte fles langs kanaal bij Beekse Bergen

Twee vissers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag langs het kanaal bij safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek neergestoken met vermoedelijk een kapotte fles. De twee mannen liepen flinke steekwonden op en werden naar het ziekenhuis gebracht.

Ambulance en beveiliging op de plek waar de steekpartij plaatsvond. Beeld Jack Brekelmans/SQ Vision
Ambulance en beveiliging op de plek waar de steekpartij plaatsvond.Beeld Jack Brekelmans/SQ Vision

De vissers uit het Haaren hebben tegen de politie verklaard dat ze lagen te slapen op hun visstek toen ze rond kwart voor twee ’s nachts uit het niets werden aangevallen door twee mannen en twee vrouwen. Een van de vissers werd met een kapotte fles geslagen, waarop de andere visser wakker werd en hem te hulp schoot. Ook hij werd vervolgens geslagen met de fles, waardoor beide slachtoffers snijwonden opliepen.

Wit bootje

Een getuige heeft de politie verteld dat hij verdachten zag wegrennen en in een wit bootje met een buitenboord motor stappen. Daarmee voeren ze vervolgens richting Tilburg. Achter het bootje hing een zwemband.

De politie begon een zoekactie naar de verdachten – vier Nederlands sprekende personen met een blanke huidskleur in de leeftijd tussen 18 en 22 jaar – maar heeft ze vooralsnog niet gevonden.

Meer over