Skylanders: Swap Force

Skylanders is leuk voor iedereen. En je kunt nu ook springen!

Op heel veel gamesdozen staat dat een spel geschikt is voor alle leeftijden. Maar er zijn maar weinig games die écht leuk zijn voor jong en oud. De nieuwe Skylanders is er zo een.

Je weet het vast wel: Skylanders speel je met echte poppetjes die in je game verschijnen als je ze op een soort schijf (een portal) zet. En die poppetjes kun je op alle spelcomputers gebruiken. In deel drie, Swap Force, hebben ze losse boven- en onderkanten die je op elkaar kunt klikken. Zo kun je zelf nieuwe maken.

Dit derde deel ziet er veel beter uit dan de eerste twee. Je kunt nu ook springen. Dat verandert de manier van spelen echt en haalt veel van de kleine moeilijkheden uit de eerste twee games weg. En er zijn allerlei leuke nieuwe minigames.

Dit is een kindergame, maar ook ervaren spelers kunnen echt plezier beleven aan Skylanders. Het blijft leuk om nieuwe krachten en wapens vrij te spelen en je karakters steeds sterker te maken. Dure nieuwe poppetjes verzamelen kan wel, maar hoeft echt niet. Met de drie in het startpakket kun je de hele game spelen en mis je alleen een aantal extra missies en uitdagingen.

Heb je eerder een Skylanders-game gespeeld, dan kun je de oude poppetjes ook gebruiken. Dan heb je er dus al minstens zes. Daar kom je heel ver mee. In de startset zit een game plus het portal en drie figuurtjes. Voor de prijs die je normaal al bijna voor een spel alleen betaalt. Niet slecht.

Skylanders: Swap Force

Activision; Wii, Wii U, PS3, Xbox 360, 3DS; Startset euro 60; Losse poppetjes: euro 15.

undefined

Meer over