Site-seeing

MÁXIMA Tegen het einde van deze week kan niemand de naam Máxima meer horen of zien, maar op internet zijn er nog genoeg optimisten die denken er een slaatje uit te kunnen slaan....

MÁXIMA (2) 'Girl Power!', 'Máxima Rules', 'Trek je niets aan van GroenLinks', 'Wat heb ik genoten van een stukje kwaliteitstelevisie', enzovoort. Het is een greep uit de reacties en felicitaties aan het prinselijk paar op een van de vele oranjekleurige felicitatiesites. De bijdragen worden later gebundeld in een 'fraai boekwerk' dat aan het stel moet worden aangeboden. Met een beetje pech komen alle felicitaties dan alsnog achter de rododendrons terecht.

www.willemenmaximavan hartegefeliciteerd.nl

GAMES Playzone, een website op het gebied van games, bericht voortaan ook over bioscoopfilms, dvd en video. Volgens de makers is dat logisch, gezien de vervagende grens tussen films en games; van grote films verschijnen vaak ook games die zijn gebaseerd op hetzelfde verhaal, en op game-consoles als PlayStation2 kunnen ook dvd's worden afgespeeld. Playzone presenteert zich als dé portal voor Nederlandse gamers, met besprekingen van nieuwe games, forums en nieuws op dit terrein.

www.playzone.nl

PAAS Een prEIsvraag, uittips voor de paasdagen, knutseltips, uitleg over de herkomst van Pasen, paasrecepten, kortom alles voor 'iedereen die dol is op Pasen'. De jaarlijkse website over Pasen is weer actief.

www.paasnet.nl

WETENSCHAP Toen internet nog vooral door de universitaire wereld werd gebruikt - minder dan tien jaar geleden - betekende zoeken op het netwerk tevens zoeken naar wetenschappelijke informatie. Nu het merendeel van de websites commercieel van aard is, hebben wetenschappers het niet eenvoudig bij hun zoektocht naar serieuze wetenschappelijke informatie op internet. Elsevier Science heeft voor deze groep gebruikers een nieuwe zoekmachine ontwikkeld onder de naam Scirus. De robot, die gebruikmaakt van dezelfde techniek als Alltheweb, momenteel de grootste zoekmachine ter wereld, kan informatie op maar liefst 60 miljoen webpagina's terugvinden. Vaak informatie die door gewone zoekmachines niet kan worden gevonden.

www.scirus.com

Meer over