SITE-SEEING

KIEKJES Een beetje heerser hangt zijn portretten niet alleen boven de ingangen van staatspostkantoren, maar ook op Internet. De nieuwe Indonesische president Habibie is op zijn website te bewonderen, onder andere met Prins Bernhard....

habibie.ristek.go.id/habibie.htm

SNAP! Ook NBC wil een toeganspoort tot het Internet worden. Daarom kocht het televisiestation de weinig succesvolle net-index SNAP! NBC's wapen: televisie. Acht van de tien door websurfers best bekeken programma's zijn van NBC. Rondom ER, Friends en de Tonight Show zullen spotjes worden uitgezonden om SNAP! de toptien binnen te loodsen.

www.snap.nl

OEROL Vanaf dit weekeinde wordt op Terschelling weer het theaterfestival Oerol gehouden. VARA en TV3000 verzorgen live-uitzendingen.

www.oerol.nl/

BIKINI BIMBO Regelmatig breken monsters, Suske en Wiske, superhelden en blonde bikini-bimbo's uit het stripalbum en verschijnen ze op T-shirts, dekbedden, Happy Meals of platenhoezen. Ronald de Klerk legde van die laatste categorie een verzameling aan.

www.xs4all.nl/(tilde)ronaldk/

DEGENSLIKKER Ooit slikte hij degens in het pretpark op Coney Island. Nu is Fredini Internet-ontwerper bij een multimedia-bedrijf. Maar zijn verleden als kermisklant is hij nog niet vergeten. Zijn website is een obscure Internet-side show, met optredens van ex-collega's Koko the Killer Clown, slangendiva Serpentia, en zijn vrouw Kiva, the princess of Pyrotechnics.

fargo.itp.tsoa.nyu.edu/fredini/

index.html

NIEUWS Als Amerikanen willen weten wat er in de wereld aan de hand is, schakelen ze steeds vaker de computer en het modem aan. Volgens CNN gebruikt 20 procent het net minstens een keer in de week om het nieuws te lezen.

www.cnn.com/TECH/

computing/9806/08/

internet.news.ap/

Alle genoemde sites zijn aanklikbaar via de Volkskrant op Internet.

Tips en kritiek op:

www.volkskrant.nl/media/site-seeing

Meer over