SITE-SEEING

WERELDWIJD Een webcam is een camera die via Internet plaatjes laat zien. Er zijn er honderden. Soms zie je een kantoortuin, soms een drukke straat, soms een huiskamer....

http://www.asb.com/usr/

swfuchs/ateydays/80clicks.html

PRIJS Een vijftienjarige Belg, Fabien Curto, heeft van het blad CM Corporate en de bedrijven Lotus en Sun een prijs (tienduizend gulden) gekregen voor 'de beste site van het jaar'. De Belg is trouwens recidivist: in eigen land won hij al een prijs van IBM.

http://www.ping.be/pcwiz/

JOHN CLEESE VideoArts, het management trainingsbedrijf van John Cleese, bestaat 25 jaar. Het bedrijf viert het met een website. Verwacht op de site geen Monty-Pythonachtige wanorde, maar een degelijke site van een creatief bedrijf. De videobanden waarin bekende Britse comedy-acteurs een rol spelen worden ook in Nederland gebruikt.

http://www.videoarts.co.uk/

SCHOLTE Rob van der Werve is fan van beeldend kunstenaar Rob Scholte en bouwde een site rond deze 'hedendaagse Don Quichot' Het leven en werk van Scholte is, zo meent de maker, te interessant om voorbij te laten gaan. De site bevat een groot aantal gegevens over de kunstenaar, geplukt uit de talloze interviews met Scholte en recensies van diens werk. De site verwijst naar werk van tijdgenoten, musea en galeries.

http://www.geocities.com/

SoHo/Lofts/4482/

Alle genoemde sites zijn aanklikbaar via de Volkskrant op Internet, waar ook een signalement van een website wordt gegeven. Tips en kritiek op:

www.volkskrant.nl/media/

site-seeing

Meer over