SITE-SEEING

UITVAART Aan alles komt een eind, en dus is het nuttig als er ook een website is die zich aan dat einde wijdt....

http://www.uitvaart.org

BLADERAARS Bill Gates zit Marc Andreessen op de hielen. De hoogste man bij Microsoft is met zijn Internet-bladeraar Explorer nu bijna even groot als de Netscape Navigator van Andreessen. Meldt het immer geciteerde onderzoeksbureau Dataquest. Een jaar geleden gebruikten zeven van de tien Internetters nog Netscape, twee gaven de voorkeur aan Microsoft. Nu is het aandeel van Netscape gedaald tot 57,6 procent, tegen 39,4 voor Microsoft. Dataquest verwacht dat de twee begin volgend jaar even groot zullen zijn.

http://www.dataquest.com

GEK 'De boekwinkel leek ruim gesorteerd. Ergens achterin stond een vrouw op haar tenen een plank te inspecteren.' Aldus begint Mayanda, een 'interactieve filosofische roman', op Internet gezet door Wouter Looman. Verschijnt in delen. Eerste deel al te lezen. Looman belooft merkwaardige dialogen, gekmakende vragen en - een hele aardige - de mogelijkheid om met personages van gedachten te wisselen.

http://www.xs4all.nl/-

wlooman/index.html

DESIGN Samen met het Groninger Museum onderhoudt Schulz & Blackmore, ontwerpers van websites, het House of Design op Internet. Schijnt hét ontwerperscentrum op het web te zijn, en de plaats van samenkomst voor galeries, winkels en aanverwante instanties. Bovendien kun je er nu zelfs, bij gelegenheid van de tentoonstelling Mutant Materials, een halfzachte vaas winnen.

http://www.house-of-design.nl

ODES Zelfs aan Vitesse-voorzitter Karel Aalbers is er één gewijd. En aan Henk Vos, Patrick Kluivert, Boudewijn Zenden. Nog enkele tientallen andere voetballers hebben een ode gekregen van gelegenheidsdichters die zich aangesproken voelden door een oproep, afgelopen zomer, om de haat en nijd tussen groepen supporters, zoals die ook tot op Internet was doorgedrongen, te beëindigen. Die voor John de Wolf is trouwens heel leuk: 'Sneller dan/het licht/Had De Wolf/de rode kaart/door schoppenaas/vervangen.'

http://stad.dsl.nl/ëvertegaa/

odes/Odes.html

SOMMELIER De beste sommelier, zeggen ze, is te vinden op een bijdetijdse site voor wijnkenners, ofwel vinologen. Niet eenkennig als die pagina is, wordt er ook ruiterlijk verwezen naar andere wijnhoekjes op het net.

http://www.tip.nl/users/rovin

Alle genoemde sites zijn aanklikbaar via de Volkskrant op Internet, waar dagelijks ook een signalement van een website wordt gegeven. Tips en kritiek op:

www.volkskrant.nl/media/site-seeing

Meer over