Update

Sinaproc: geen spoor van vermiste vrouwen in oerwoud

De zoektocht in Panama naar de twee verdwenen Nederlandse vrouwen wordt vooral het werk van de nationale politie en recherche. Dit zei de chef van Sinaproc, de burgerbescherming, Arturo Alvarado vandaag. Sinaproc coördineerde de zoekactie van tientallen vrijwilligers in het bergachtige gebied.

Een medewerker van de National System of Civil Protection van Panama bij een poster met de foto's van de vermiste vrouwen Beeld ANP
Een medewerker van de National System of Civil Protection van Panama bij een poster met de foto's van de vermiste vrouwenBeeld ANP

Het is inmiddels een week geleden dat de twee in het westen van Panama verdwenen.

Alvarado's gespecialiseerde speurders hebben in het oerwoud geen spoor gevonden van Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22). Ze hebben al meer dan 25 routes onderzocht die de meisjes in het oerwoud rond het plaatsje Boquete hebben kunnen nemen, maar vergeefs. Het wordt daarom volgens Alvarado het werk van de politie om andere theorieën over wat er gebeurd kan zijn, te onderzoeken. De specialisten van Sinaproc hebben 'alle zones waar de meisjes zouden kunnen zijn, uitgekamd', zei Alvarado volgens Panamese media over het gebied rond Boquete.

De chef van de speurders suggereert dat zijn mensen geen heil meer zien in verder zoeken. Dat gebeurt overigens wel, verzekerde een medewerker vandaag. Er worden nog steeds mogelijke routes onderzocht. Ook is er een helikopter naar een indianendorp in het oerwoud gestuurd om vandaar uit verder in het woud te zoeken.

Rugzak
Alvarado suggereerde dat de twee mogelijk niet tijdens een wandeling zijn verdwaald, maar dat er iets anders is voorgevallen. Dat beaamde vandaag Miriam Guerra, de eigenaresse van het pension waar Kremers en Froon logeerden. Guerra zei dat haar Nederlandse gasten erg rustig waren en volstrekt niet van plan lange wandelingen buiten Boquete te maken. 'Ze hadden geen plannen naar de vulkaan Barú te gaan en zelfs geen plannen om ver van hier te gaan. Op één rugzak na was verder alles nog in hun kamer', nadat ze waren verdwenen, aldus Guerra.

Guerra zei dat ze niet weet wat er in de rugzak zou moeten zitten. 'Hun jassen waren er nog, hun portemonnees en Kris' paspoort waren er nog , alleen het paspoort van Lisanne is er niet meer.' Kremers en Froon verdwenen op 1 april en zijn de volgende dag als vermist opgegeven.

Het hostel waar de vermiste Lisanne Froon en Kris Kremers een kamer huurden Beeld epa
Het hostel waar de vermiste Lisanne Froon en Kris Kremers een kamer huurdenBeeld epa
Spullen op de kamer van Lisanne en Kris Beeld EPA
Spullen op de kamer van Lisanne en KrisBeeld EPA
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
De weg waar de studentes dagelijks liepen voor hun verdwijning Beeld anp
De weg waar de studentes dagelijks liepen voor hun verdwijningBeeld anp
Meer over