Simons loodst Fortuna door bekertoernooi

Fortuna Sittard is bezig met een sterke tweede helft van het voetbalseizoen. Na de winterstop is de Limburgse eredivisieclub nog ongeslagen (tien punten uit vier wedstrijden) en gisteravond werd voor de tweede keer in het bestaan de halve finale in het toernooi om de KNVB-beker bereikt....

Beslissend in het bekerduel was de rode kaart voor de Drentse verdediger Marc Hegeman; twintig minuten na rust. Drie minuten na diens vertrek scoorde invaller Regilio Simons de winnende treffer, 2-1. In de slotfase brak Simons, zaterdagavond ook al matchwinner tegen Vitesse, het laatste restje verzet van de tien overgebleven Emmenaren.

Het was de achtste treffer van Simons in het bekertoernooi. Tegen RKC en FC Twente scoorde de aanvaller beide keren drie keer, tegen Emmen twee. Opvallend is dat Simons in alle drie de wedstrijden als wisselspeler werd ingezet door trainer Van Marwijk.

Emmen stond voor de tweede keer sinds de oprichting in de kwartfinale. In 1990 verloor het van de latere winnaar PSV met 4-0. Tegen Fortuna Sittard leek het even op weg naar een nieuwe stunt na de eerdere overwinningen op Heerenveen (3-2) en Cambuur (2-0).

In de 36e minuut nam de Fin Nurmela een voorzet vol op de schoen en verdween de bal in de bovenhoek achter doelman Van Zwam, 0-1.

Lang genoot de Drentse club, de nummer twee van de eerste divisie achter Den Bosch, niet van de voorsprong. Binnen zestig seconden deponeerde Jeffrey de gelijkmaker achter Sanders, 1-1. Op slag van rust had Hamming de 2-1 op de schoen maar voor open doel miste hij.

De spits van Fortuna speelde een ongelukkige wedstrijd. Na een uur verloste trainer Van Marwijk hem uit zijn lijden. Simons nam zijn plaats in.

In de 66e minuut sprong Hegeman in de fout. Hij trapte Gesthuizen na en werd door arbiter Luinge uit het veld gestuurd. Voordat Emmen de organisatie in de achterste lijn had hersteld, sloeg Simons voor de tweede maal toe en was het duel beslist.

Meer over