Signaal

LOKEEND Artiesten variërend van Jeroen van den Boom tot Meet Bambi in the King’s Harem worden op internet misbruikt om gebruikers in de val te laten lopen, meldt de Amerikaanse virusbestrijder McAfee....

AUTOWARE Kopers van een auto van Hyundai en Kia kunnen later dit jaar met gesproken commando’s hun autoradio naar een ander station laten springen of in geval van nood hun telefoon vragen 112 te bellen. De Zuid-Koreaanse fabrikanten hebben hiertoe een contract gesloten met Microsoft. Ford Motor gebruikt de software al, maar is zijn alleenrecht in november kwijt.

PIRAAT De Zweed Andreas Karlsson is 10.000 kronen (1.070 euro) armer, nadat een rechtbank in Linköping hem had veroordeeld wegens het illegaal verspreiden van 4.500 liedjes en 30 films op internet. Karlsson draait ook op voor de proceskosten, begroot op 60.000 kronen. Het vonnis is van belang voor het komende proces tegen de uitbaters van The Pirate Bay, een website die verwijzingen biedt naar honderdduizenden illegale kopieën van software, video en muziek op internet.

PLOFFENDE LAPTOP Aan dat verschijnsel, dat vorig jaar de kop opstak, belooft ZPower een einde te maken. Het Amerikaanse bedrijf komt over enkele maanden met een batterij die 40 procent meer energie levert dan de doorsnee schootcomputeraccu en minder ontvlambare materialen bevat. De zilver-zinkaccu’s van ZPower werden al gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, maar voor eenmalig gebruik. ZPower heeft ze oplaadbaar weten te maken.

OUTLOOKHULP Miljoenen computergebruikers zweren er bij en schelden er op – Outlook, het e-mailprogramma van Microsoft. Hoe langer de software in gebruik is, hoe moeilijker het is om berichten of bijgevoegde bestanden (attachments) terug te vinden. Xobni (inbox omgedraaid) laat gebruikers makkelijker en sneller grasduinen in hun postvakken (www.xobni.com).

GRIEZEL De makers van Condemned 2: Bloodshot zeiden vorig jaar dat ze het computerspel minder eng maakten om te voorkomen dat winkels in de VS het zouden weren, zoals Manhunt 2 overkwam. Nog steeds jaagt Condemned 2 de speler de stuipen op het lijf, terwijl hij als een aan alcoholverslaafde rechercheur – die moet drinken om goed te kunnen schieten – een reeks weerzinwekkende moorden probeert op te lossen. Het spel is uit voor PlayStation 3 en Xbox 360 (en voor 18 jaar en ouder).

Meer over