SGP-vrouwen

De reactie van mevrouw Hester Jansen, voorzitter van het Proefprocessenfonds Clara Wichmann (U-Pagina, 18 juni) naar aanleiding van de column van Jan Blokker 'De vrouwen van de SGP', heeft me opnieuw kwaad gemaakt....

Den Haag Janie de Jong

Als het gaat om de aanklacht tegen onze partij dat die vrouwen discrimineert, om wélke vrouwen hebben we het dan? Toch niet om vrouwen die helemaal niks van de SGP moeten hebben (om een veelheid van standpunten, vanwege een verkiezingsprogramma dat hen niet aan staat). Vrouwen die dus helemaal geen lid zouden willen worden, al zouden ze die mogelijkheid wél hebben.

Nee, we hebben het dan over vrouwen die de SGP een prima partij vinden, om alle standpunten die ze uitdraagt. En dat zijn er heel veel. Zelfs meer vrouwen stemmen op de SGP dan mannen is gebleken uit onderzoeken.

Er is geen enkele SGP-vrouw bereid gevonden om zich voor het karretje van het Clara Wichmannfonds te laten spannen. Veelzeggend genoeg toch?

Ik voel me in toenemende mate gediscrimineerd en betutteld door iedereen die mij als een onnozel wicht wil neerzetten dat zo stom is te willen werken voor een partij die niet eens toestaat dat ze lid wordt!

De vrouwen in de SGP lezen dezelfde bijbel als mannen met als belangrijke gedeelde mening dat mannen en vrouwen volledig gelijkwaardig zijn, maar inderdaad niet-gelijk .

Meer over