Selectie

dE pARADEg

T/m 13/7 in Westbroekpark in Den Haag. Later nog in Utrecht en Amsterdam. deparade.nl

Reizend theaterfestival De Parade staat deze week in Den Haag met o.a. Marktplaatsmuziek door Theater a/h Spui, Beschuit met muisjes door HS Theater en Happy Garden door Servaes Nelissen en Firma Swarte. Verder voorstellingen van o.a. John Buijsman, LeineRoebana, Joep Onderdelinden, de Deeldeliers en het Volksoperahuis. Net als ieder jaar is er een Kinderparade, de zweefmolen en de Silent Disco.

undefined

Over het IJ festivalg

T/m 13/7 op de NDSM-werf en langs de oevers van het IJ in Amsterdam.

overhetij.nl

De NDSM-werf in Amsterdam vormt het kloppend hart van het zomerse Over het IJ Festival, waar de komende dagen jonge, talentvolle theatermakers en bekende namen hun verhaal aan het publiek presenteren op bijzondere locaties rond het IJ. Op het programma o.a. De onzichtbare man van Orkater/Michiel Voet, Woyzeck, een waanopera door Silbersee & Project Wildeman en Aso door BonteHond.

undefined

Julidansg

T/m 12/7 op diverse locaties in Amsterdam, waaronder de Stadsschouwburg, Theater Bellevue en het Openluchttheater in het Vondelpark. julidans.nl

Tot en met zaterdag presenteert Julidans de nieuwste creaties van gerenommeerde choreografen en jonge beloftes. Met o.a. de première van So Blue door Louise Lecavalier en voorstellingen van Arno Schuitemaker, Dox en Club Guy & Roni.

undefined

NAAR MOSKOU

't Woud Ensemble. Tournee t/m 21/9.

woudensemble.nl jjjjj

Leuke bewerking van Tsjechovs Drie Zusters, met maar één zus en de kern van het verhaal is in tact gebleven. Bewerking/eindregie: Mart-Jan Zegers.

undefined

mirror mirror

Conny Janssen Danst. T/m 20/7 in de Onderzeebootloods in Rotterdam.

connyjanssendanst.nl jjjjj

Imponerende locatievoorstelling waarin je metaforen zou kunnen zien, zoals leven dat tot stilstand komt en je je kunt spiegelen in een ander.

undefined

Ramkoers

Op diverse festivals t/m 21/8.

botspeeltramkoers.nl jjjjj

Hun liedjes zitten vol grappen en de melodieën zijn aanstekelijk, van beukend hard tot breekbaar zacht, maar een verbindend verhaal is er niet te bekennen in Ramkoers van Bot.

undefined

Hebriana

Theatergroep Suburbia. T/m 12/7 op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere.

theatergroepsuburbia.nl jjjjj

Theatergroep Suburbia blijft in deze buitenvoorstelling goed overeind door de balans tussen kluchtig en aandoenlijk.

undefined

Meer over