Seksbaas Geerts heeft nog panden op Wallen

Seksbaas Charles Geerts heeft nog altijd grote belangen op de Wallen in Amsterdam. Hij heeft achttien panden aan de NV Stadsgoed verkocht, maar bezit er in de rosse buurt in de hoofdstad nog elf waarin seksondernemingen zijn gevestigd....

ANP

De woordvoerder van Geerts heeft zaterdag een bericht daarover in NRC Handelsblad bevestigd. De seksondernemer financiert bovendien een bedrijf dat op de Wallen een pand bezit waarin raamprostitutie wordt bedreven.

Nadat Geerts en NV Stadsgoed, een dochteronderneming van woningcorporatie Stadgenoot, de overeenkomst over de verkoop van de achttien panden hadden getekend, maakte de gemeente bekend dat de seksondernemer niet opnieuw in de Wallen mocht investeren. Dat wekte de indruk dat Geerts uit het gebied was verdwenen, maar dat blijkt niet juist te zijn.

De gemeente droeg bij aan de aankoop van de achttien panden, die met 51 ramen ongeveer een vijfde van het gehele ‘aanbod’ op de Wallen behelsde. Burgemeester Job Cohen noemde de transactie een belangrijk moment in de geschiedenis van het gebied. ‘De tijden zijn veranderd en er is de afgelopen jaren een keiharde business ontstaan waarbij witwaspraktijken leiden tot vermenging van de boven- en onderwereld’, aldus de burgemeester. Het was voor de gemeente reden om zaken met Geerts te doen, hoewel zij hem verdenkt van banden met de onderwereld.

In een interview met het tijdschrift Penthouse noemde wethouder Lodewijk Asscher (economische zaken) Geerts dit jaar een ‘crimineel of criminogeen persoon’, waartegen de seksondernemer aangifte bij justitie heeft gedaan.

Meer over