Schröder geeft Russen geen extra financiële hulp

Duitsland geeft Rusland geen aanvullende financiële noodhulp, heeft de Duitse bondskanselier Gerhard Schröder maandag tijdens zijn eerste staatsbezoek aan Moskou meegedeeld....

AP; AFP

AP, AFP

MOSKOU

De bondskanselier had maandag een ontmoeting met premier Jevgeni Primakov. Beiden spraken de wens uit de bloeiende relatie tussen Duitsland en Rusland in stand te houden. Schröders voorganger, Helmut Kohl onderhield zeer nauw contact met de Russische president Boris Jeltsin.

Schröder zei gisteren zich te verheugen op zijn ontmoeting met president Jeltsin, die voor vandaag gepland staat. Maar hij benadrukte dat de relatie tussen Rusland en Duitsland niet te zeer afhankelijk moet zijn van persoonlijke banden.

Tijdens een receptie maandagavond in de Duitse ambassade sprak Schröder ook met enkele oppositieleiders, met Aleksandr Lebed, de gouverneur van Krasnojarsk, met de voorzitter van de Communistische Partij Gennadi Zjoeganov en met de liberale leider Grigori Javlinski. Ook de voormalige Russische leider Michail Gorbatsjov was aanwezig.

Meer over