Update

Schreijenberg: hoger beroep tegen Hammerstein

Muziekproducent Riny Schreijenberg gaat in hoger beroep in de zaak tegen de Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein. Schreijenberg eist bijna 7,5 miljoen euro schadevergoeding van zijn voormalige advocaat die in zijn ogen in het verleden fouten heeft gemaakt in een zaak tegen Sony Music Entertainment.

De woning van advocaat Oscar Hammerstein. Het juridisch conflict tussen de Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein en muziekproducent Riny Schreijenberg sleept zicht voort. Beeld ANP
De woning van advocaat Oscar Hammerstein. Het juridisch conflict tussen de Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein en muziekproducent Riny Schreijenberg sleept zicht voort.Beeld ANP

De rechtbank in Amsterdam deed deze week uitspraak in een bodemprocedure en stelde Hammerstein in het gelijk. De rechtbank veroordeelde Schreijenberg tot het betalen van de kosten van de procedure. Schreijenberg kondigde donderdag aan in hoger beroep te gaan.

Schreijenberg kreeg naar eigen zeggen reeds 350.000 euro uitgekeerd van Hammersteins verzekering, maar stelt meer schade te hebben geleden. Begin dit jaar liet de muziekproducent beslag leggen op bezittingen van de advocaat. Het conflict tussen het tweetal stamt uit 2004 toen Schreijenberg een zaak over een anticoncurrentiebeding van zanger Thomas Berge verloor van Sony.

Schreijenberg werd in de jaren 70 bekend als trompettist onder zijn artiestennaam Marty. Later was hij manager en producer van onder anderen Frans Bauer, Marianne Weber, Koos Alberts en Thomas Berge.

Oscar Hammerstein. Beeld ANP
Oscar Hammerstein.Beeld ANP
Meer over