School verbiedt handstand en radslag zonder toezicht

Leerlingen van een basisschool in het Australische Sydney mogen voortaan op school geen handstand of radslag meer uitvoeren zonder dat daarbij een gymleraar aanwezig is. Dat heeft de directrice van de Drummoyne Public School in een nieuwsbrief aan de ouders laten weten.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

De Australische krant Daily Telegraph schrijft dat de leerlingen van de school de gymnastiekoefeningen niet langer ongecontroleerd mogen uitvoeren. Kinderen die een handstand, radslag of flikflak willen doen, moeten voortaan in de gaten worden gehouden door een docent die daarvoor de vereiste aantekening heeft. Ook moet deze toezichthouder beschikken over 'het juiste materiaal', zoals bijvoorbeeld een zachte mat.

Petitie
De directrice, Gail Charlier, schrijft tot de maatregel te zijn gekomen in overleg met de afdeling van het ministerie van Onderwijs die over schoolsport gaat. Verder weigert de directrice elk commentaar. Ouders hebben intussen 250 handtekeningen verzameld in een petitie waarin ze zich uitspreken tegen de nieuwe regel, die vorige week is ingegaan.

Volgens een woordvoerder van het Australische ministerie van Onderwijs zijn scholen vrij om zelf de regels hierover te bepalen, zolang die in overeenstemming zijn met de wetgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid.

Meer over