Schietpartij San Diego: één agent overleden, andere in ziekenhuis

Eén van de twee agenten die donderdagavond in San Diego zijn neergeschoten, is overleden. De schietpartij vond rond 11 uur lokale tijd plaats. Een verdachte zou opgepakt zijn. De politie zoekt nog naar andere verdachten.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

De verdachte zou zijn opgepakt tijdens een zoektocht in de zuidelijke wijk Southcrest, meldt persbureau Reuters. De twee agenten werden overgebracht naar het Scripps Mercy ziekenhuis, waar één agent overleed aan zijn verwondingen. De andere agent is geopereerd en overleeft waarschijnlijk de schietpartij.

De agenten deden een oproep voor versterking. Toen die kwam werd het tweetal met verwondingen in het bovenlijf aangetroffen. De identiteit van de agenten is niet vrijgegeven.

Een zoektocht naar andere verdachten is nog bezig. Op videobeelden is te zien hoe de politie in groten getale is uitgerukt, met auto's, agenten te voet en een helikopter. De politie roept mensen op om binnen te blijven.

Eerder deze maand werden Amerikaanse politieagenten neergeschoten in Dallas en Baton Rouge, uit verontwaardiging over racisme en straffeloosheid wanneer blanke politieagenten zwarte burgers neerschieten. Het is onduidelijk of de schutter in San Diego eenzelfde motief had.

Meer over