Schelden op premier kost veel in Singapore

Een rechter in Singapore heeft premier Goh Chok Tong, oud-premier Lee Kuan Yew en enkele kabinetsleden een schadevergoeding toegekend van in totaal 10,7 miljoen gulden....

Reuter

SINGAPORE

De rechter vond dat Tang 'het morele gezag' van de leden van de regering had kunnen aantasten met zijn 'boosaardige' uitspraak. Premier Goh daarentegen mag van de rechter Tang 'een anti-christelijke Chinese chauvinist' noemen.

Tang woont niet langer in Singapore. In januari vluchtte hij naar de Maleisische deelstaat Johor Baru omdat hij naar eigen zeggen zijn leven niet langer zeker was in Singapore nadat hij daar de verkiezingen had verloren. In maart kregen Maleisië en Singapore heftige ruzie omdat oud-premier Lee zich tijdens zijn getuigeverklaring voor de rechter had afgevraagd of Tang zijn leven soms wel zeker was in Johor Baru, dat volgens hem berucht was om zijn berovingen, moorden en andere misdrijven.

In de Singaporaanse Straits Times heeft Tang gezegd dat de regering hem financieel en politiek wil ruïneren. Ook daarvoor heeft de rechter hem een schadevergoeding opgelegd. Bovendien moet hij zich verweren tegen 33 aanklachten wegens belastingontduiking, die vrijdag tegen hem zijn ingediend.

Meer over