Schalken ontploft na weer 'n slechte partij

Sjeng Schalken staat bekend als een aimabele tennisprof met een keurige reputatie op de baan. Zaterdag sloegen in Key Biscane onverwacht de stoppen door....

Schalken kreeg de driftaanval in zijn partij tegen de oppermachtige Argentijn Canas (1-6, 0-3). Toen Murphy in de ogen van de Nederlander wederom opzichtig in de fout ging, sloeg Schalken een bal hoog over het hoofd van de Ier, hetgeen hem op een offici waarschuwing kwam te staan. Schalken (27) ging daarop verbaal in de slag met Murphy, die geen seconde aarzelde en de Nederlander voor het eerst in zijn loopbaan diskwalificeerde.

De uitsluiting raakt de Limburger vooral in zijn portemonnee. Hij kan fluiten naar zijn prijzengeld van 10.350 dollar, hij moet de hotelrekening zelf betalen (anders had de organisatie die betaald) en kan een boete van 5000 dollar verwachten.

Canas stond er bij en kon zijn ogen niet geloven. 'Ik ken Sjeng al jaren. Een normale, rustige tennisser. Hij had de umpire tegen. Diens beslissingen vielen vaak in zijn nadeel uit. Maar Sjeng ging in de fout door zo te keer te gaan. Ik denk dat hij dat onderhand zelf ook wel weet.'

De frustratie borrelde ook op door de slechte prestaties in de twee Amerikaanse toernooien uit de Masters Series. In Indian Wells kreeg hij vorige week geen voet aan de grond tegen de Fransman EscudIn Key Biscayne stond hij op het punt in zijn eerste optreden van de baan geblazen te worden. Vorig jaar bereikte hij in Key Biscayne de laatste zestien.

Meer over