Schalke 04 op simpele wijze naar Duitse bekerfinale

Schalke 04, de ploeg van trainer Huub Stevens, heeft zich gisteravond op eenvoudige wijze geplaatst voor de finale van het toernooi om de Duitse voetbalbeker....

Van onze sportredactie

In de eindstrijd, op 26 mei in Berlijn, stuit Schalke op de amateurs van Union Berlin dat zich dinsdag verrassend (na strafschoppen) ontdeed van Borussia Mönchengladbach.

Schalke besliste de wedstrijd al in de eerste helft. Sand, Asamoah em Mpenza lieten de ruim drieduizend meegereisde supporters juichen. Bij Schalke speelde Van Hoogdalem de hele wedstrijd. Mulder loste Sand twaalf minuten voor tijd af.

In Schotland bevochten de aartsrivalen uit Glasgow elkaar in de halve finale van de League Cup. Celtic trok met 3-1 aan het langste eind. Sutton en Larsson (twee maal, waarvan een keer uit een strafschop) scoorden voor Celtic. De Duitser Albertz benutte voor de ploeg van Dick Advocaat een strafschop. In de laatste minuut liep de wedstrijd uit de hand. De scheidsrechter voelde zich gedwongen drie rode kaarten te trekken: voor Michael Mols en Reyna van Glasgow Rangers en Moravcik van Celtic.

In de finale speelt Celtic tegen Kilmarnock dat dinsdag met 3-0 van Saint Mirren had gewonnen.

Barcelona kwalificeerde zich gisteravond voor de halve finales van het toernooi om de Spaanse beker. De ploeg speelde thuis gelijk tegen stadgenoot Espanyol (1-1). De treffer van Barcelona werd in de zevende minuut gemaakt door Frank de Boer. Phillip Cocu kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart. De 1-1 was voldoende voor plaatsing na de zege van 2-1 in het eerste duel. Ook Zaragoza, Celta de Vigo en Atletico Madrid (dinsdag) zitten bij de beste vier.

Jaap Stam denkt dat hij volgende week zijn handtekening zal zetten onder een nieuw contract met Manchester United. De 28-jarige verdediger heeft een goed gevoel overgehouden aan een verbeterde aanbieding en denkt na het weekeinde bekend te maken dat hij tot het eind van zijn loopbaan in Manchester zal blijven.

Gesteund door zijn zaakwaarnemer Van Dalen onderhandelde de oud-PSV'er de afgelopen dagen met het bestuur van de koploper van Engeland over het openbreken van het huidige contract dat nog tot de zomer van 2005 loopt.

Real Madrids 'eeuwige aanvoerder' Manuel Sanchis stopt na achttien jaar profvoetbal. De 35-jarige verdediger kondigde aan dat hij aan het eind van het seizoen zijn carrière beëindigt. Met Sanchis neemt de laatste speler van de beroemde generatie van Emilio Butragueño afscheid, die in de jaren tachtig vijf keer op rij Spaans kampioen werd. Sanchis speelde voor Real 522 competitiewedstrijden.

De Europese voetbalunie overweegt de huidige opzet van de UEFA Cup te veranderen. Door de laatste 32 ploegen te laten strijden in acht poules van vier denkt de UEFA verenigingen uit kleine landen als Nederland tegemoet te komen in hun wens naar positieverbetering.

'Een leuk plan', oordeelde voorzitter Harry van Raaij van PSV. Hij woonde samen met afgevaardigden van Ajax en Roda JC en ruim zestig buitenlandse clubs de vergadering van de UEFA bij. 'In zo'n opzet ben je op een gegeven moment toch verzekerd van zes wedstrijden. Dat kan financieel interessant zijn. 'Ik keur het plan daarom ook zeker niet af.'

Meer over