Stijladvies

Schaatsers zijn de boybandjongens van de Nederlandse sport

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossine Modderman en Arno Kantelberg
Ireen Wüst en de broers Mulder. Beeld ANP en Nederlandse Freelancers
Ireen Wüst en de broers Mulder.Beeld ANP en Nederlandse Freelancers

Ireen Wüst

Ireen Wüst, Wereldwijd Sportvrouw van het Jaar 2014. Ga er maar aan staan, op het galapodium, in een galajurk. Vroeger was het voor topsporters een aperte straf op feestavonden te verschijnen. Veel liever dan mooi zijn, renden ze met drie zakken stoeptegels op hun rug de Vaalserberg op. Geen podium zo angstaanjagend als het podium waarop Ivo Niehe tegen je zegt: 'Lekker voelt dit, hè?' Je zag ze denken: 'Lekker? Ik lig nog liever onder een sneeuwschuiver.' Veel werd er dus niet geïnvesteerd in avondkledij: bij het krieken van de dag konden de sweatpants weer aan. De heren huurden bij Tip de Bruin een smoking waarvan de broekspijpen steevast rond de billen en dijbenen spanden, terwijl de dames voor stijladvies bij de plaatselijke dragqueen leken te hebben aangeklopt. Kennelijk had ooit een stylist gezegd: 'Borsten heb je niet, schat, maar die sixpack van je: godjezusallemachtig. Flaunt it!' En ja hoor: de ene crop top na de andere Lil' Kim-babydoll maakte van elk sportprijzenfestijn een hitsige avond in Salou.

Die tijd ligt ver achter ons. Naomi van As doet niet onder voor Angelina Jolie en Ireen Wüst is beeldig in haar zwarte avondjurk. Hulde aan haar stijladviseur: haar fenomenale uitstraling past bij haar fenomenale prestaties. Geen bolerogefladder rond de ferme schouders. Goede lengte (kuiten in de schaduw) en praktische split (ruimte voor de bovenbenen).Ooggrijper is dat kleine stukje van haar magnifieke quadriceps dat nog net te zien is. Heldin was ze al. Nu ook nog een sexy heldin. Van het goede soort.

Jossine Modderman, hoofdredacteur LINDAnieuws.nl

Ronald en Michel Mulder

Schaatsers zijn de boybandjongens van de Nederlandse sport. Oma had Ard, moeder had Rintje, en de dochter van het gezin kan tegenwoordig heur lol op met de frisse blonde oosterling hierboven, waar er de facto ook nog eens twee van zijn, want hij heeft een eeneiige broer die, vanzelfsprekend, net zo'n mooie jongen is. En even goedlachs (en gereformeerd, ook nog eens vrijgemaakt). Hoewel eeneiig, zijn de twee toch makkelijk van elkaar te onderscheiden, en wel aan het kapsel: bij Michel Mulder (hierboven) komt de wind altijd van rechts, bij zijn broer Ronald van links.

De olympisch sprintkampioen is 28 jaar, en zoals elke ex-twintiger weet, is dat de fase waarin je schippert tussen jongen en man: een wisseling van de wacht die vaak leidt tot onevenwichtigheid in de garderobe. De garderobe van Mulder heeft zich vastgebeten in het jongensstadium. We zien hier een grijze hoodie (met de vouw nog straf in de mouwen, dus waarschijnlijk net uit de verpakking) met mosgrijze bovenkant en aanwezige touwtjes. Daaronder een rood T-shirt met diepe V-hals. Het geheel wordt gecompleteerd door de onvermijdelijke spijkerbroek. Mag ik Mulder een bandplooichino adviseren? Dat is de ideale omspanning van die grote schaatshammen. Het zit ontspannen, maar oogt net wat netter. Misschien ook nog een overhemd en een dasje? En dan geen jasje, maar een simpele wollen trui om het informeel te houden. Ik ben zo vrij mevrouw ernaast een verticale streep te recommanderen.

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Meer over