SC Cambuur pakt verrassend punt in Groningen

SC Cambuur heeft zondag weer een puntje gepakt in de strijd tegen degradatie. Op bezoek bij FC Groningen boekte de ploeg van trainer Dwight Lodeweges een gelijkspel: 1-1. Beide ploegen kregen genoeg kansen op de winst, maar de remise gaf de verhoudingen op het veld goed weer.

null Beeld anp
Beeld anp

Trainer Erwin van de Looi had ingegrepen na de nederlaag van vorige week bij FC Utrecht. Zo mocht Género Zeefuik voor het eerst sinds september weer eens in de basis beginnen. Dat leek de thuisploeg in de beginfase positief te beïnvloeden. Groningen kreeg in de 2e minuut direct al twee goede schietkansen, voor eerst Zeefuik en daarna Tjaronn Chery. Die kansen kwamen voort uit het fel afjagen van de Leeuwarder defensie.

Cambuur probeerde onder de druk vandaan te voetballen, zonder de lange bal veel te gebruiken. Dat was een dapper streven op het erbarmelijke veld in de Euroborg. Toch lukte dat de gasten gaandeweg de eerste helft steeds beter, al bleef Cambuur vooral gevaarlijk via vrije trappen. Marcel Ritzmaier, Martijn Barto en Ramon Leeuwin hadden allen de 0-1 op de schoen of het hoofd, maar doelman Marco Bizot stond steeds op de goede plek.

De thuisploeg hervond aan het eind van het eerste bedrijf weer het initiatief, ingeleid door geklungel van Leonard Nienhuis. De keeper van Cambuur probeerde Zeefuik uit te spelen, maar leverde de bal in bij Filip Kostic. De Serviër kon daar echter niet van profiteren. Michael de Leeuw had daarna de grootste kans op de openingstreffer, maar ook hij miste. Chery schoot in de blessuretijd van de eerste helft een vrije trap maar net naast de kruising.

Het begin van de tweede helft was voor de gasten. Cambuur kreeg 5 minuten na de pauze een goede mogelijkheid via Elvis Manu om op voorsprong te komen, maar enkele seconden later lag de bal aan de andere kant in het doel. Kostic zette laag voor na een messcherpe counter en vond Chery, die de bal in het doel gleed: 1-0. Cambuur kwam een paar minuten later bijna langszij toen Jody Lukoki de lat raakte.

Cambuur zette aan voor de gelijkmaker en die kwam er ook. Manu benutte een strafschop nadat Johan Kappelhof hands had gemaakt: 1-1. Cambuur kreeg daarna zelfs kansen op de winst, maar mocht aan de andere kant ook niet mopperen dat invaller Richairo Zivkovic een dot van een kans onbenut liet.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over