SC Cambuur met tien man kansloos tegen PSV

Met dank aan scheidsrechter Kevin Blom heeft PSV een rustige avond gehad in Leeuwarden tegen SC Cambuur (6-0). Blom bestrafte een handsbal van Sander van de Streek in het Friese strafschopgebied in de achtste minuut met een penalty en een rode kaart en de wedstrijd was over. Luuk de Jong benutte de strafschop en PSV kon het duel tegen tien Friezen eenvoudig uitspelen als voorbereiding op het treffen met Manchester United in de eerste groepswedstrijd van de Champions League, komende dinsdag.

null Beeld anp
Beeld anp

SC Cambuur dat nog maar een puntje pakte in de eerste vier speelronden had niks te verliezen tegen de regerend landskampioen en zo begon de ploeg van trainer Henk de Jong ook aan de wedstrijd. Het overwicht was in de eerste minuten voor de strijdlustige Friezen die in de eerste vijf minuten al drie keer dicht bij een score kwamen met de grootste kans na een halve minuut voor de debuterende 20-jarige Tsjechische middenvelder Dominik Masek.

Het beslissende moment van de wedstrijd was de handsbal. Een hard en lastig te ontwijken schot van Andrés Guardado raakte Sander van de Streek. Blom wees resoluut naar de stip. De scheidsrechter die eerder dit seizoen ook al onder vuur lag vanwege een rode kaart voor Feyenoorder Rick Karsdorp trok ook het rood voor de middenvelder van SC Cambuur.

De scheidsrechter bleef de hele wedstrijd doelwit van kwetsende en cynische spreekkoren van het Friese publiek. Een oproep van de stadionspeaker uit naam van de directie, spelers en trainers maakte geen indruk op de aanhang van de thuisclub maar Blom liet doorspelen.

Ook de spelers van SC Cambuur wisten zich niet snel genoeg te herpakken na de omstreden beslissing en binnen drie minuten maakte Luuk de Jong met het hoofd zijn tweede. Op slag van rust maakte de PSV-spits zijn eerste loepzuivere hattrick in Eindhovense dienst compleet.

De ongelukkige keeper Harm Zeinstra die na een slechte beurt van doelman Leonard Nienhuis tegen Vitesse (4-1) de voorkeur had gekregen moest na rust nog drie keer de bal uit het net rapen. Davy Pröpper maakte zijn eerste goal voor PSV, invaller Jürgen Locadia scoorde twee keer.

PSV nestelt zich door de zege weer in de top van de eredivisie. SC Cambuur wacht na vijf speelronden nog op de eerste overwinning en heeft nog maar één punt.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over