SBS zet programmabaas Remko van Westerloo aan de kant

De aandeelhouders van SBS Nederland hebben besloten programmabaas Remko van Westerloo per direct te vervangen. Ze zijn de aanhoudende slechte resultaten zat. De plek van Van Westerloo wordt per direct ingenomen door Peter Lubbers, oud-zendermanager van FOX, RTL7 en de Avro. Dat maakt SBS vandaag bekend.

redactie
Remco van Westerloo tijdens de perspresentatie van Talpa in 2005. Beeld anp
Remco van Westerloo tijdens de perspresentatie van Talpa in 2005.Beeld anp

Precies een jaar geleden maakte SBS juist bekend door te zullen gaan met Van Westerloo aan het roer. Het succes van Utopia leek zijn redding. Ook leek het wat beter te gaan met de rest van de programmering, nieuwe series als Celblok H en Bureau Raampoort trekken veel kijkers. Toch wist SBS6 niet in de buurt te komen van het succes van concurrenten RTL4 en NPO1, waardoor het voor de aandeelhouders Sanoma en Talpa nu echt genoeg is. Van Westerloo is al jaren een vertrouweling van Talpa-baas John de Mol, waardoor het geduld bij vooral Talpa groot was.

Opvolger Peter Lubbers is afkomstig van productiebedrijf Zodiak Media. Waar hij algemeen directeur was. Daarvoor was hij lange tijd werkzaam binnen het programmamanagement van RTL en als directeur media bij de AVRO, waar hij onder meer groen licht gaf voor het programma Maestro.

SBS-baas Peter de Mönnink zegt blij te zijn met Lubbers. 'Met de komst van Peter verwachten we de volgende stap te zetten in de opgaande lijn van ons bedrijf', zegt hij in een reactie.

Meer over