Satudarah One Blood, Louie, Giganten van de Tour

Iedere dag zet de Volkskrant de beste kijktips voor u op een rij.

de redactie
Bestuurslid Angelo (midden) wordt bij zijn vrijlating uit de cel opgewacht door zijn vrienden. Beeld NTR
Bestuurslid Angelo (midden) wordt bij zijn vrijlating uit de cel opgewacht door zijn vrienden.Beeld NTR

Pinguïns undercover

NPO 1, 19.00 uur

De EO herhaalt deze week de succesvolle Britse natuurserie Penguins - Spy in the Huddle, waarin het leven van pinguïns op uiteenlopende plaatsen ter wereld van dichtbij wordt geregistreerd. De dieren worden gefilmd met vijftig 'spycams': camera's verstopt in rijdende rotsen en zelfs in pinguïnpoppen.

2Doc: Satudarah - One Blood

NPO 2, 20.25 uur

Filmmaker Joost van der Valk trok op met motorclub Satudarah, waar hij een wereld vol rituelen en codes aantrof. De film laat zien hoe een nieuwe generatie leiders Satudarah transformeert tot een internationaal conglomeraat, dat vaak het nieuws haalt wegens vermeende criminele activeiten.

(meer tv-tips onder de video)

Satudarah - One Blood

Lees hier hier het interview met documentairemaker Joost van der Valk.

De giganten van de Tour

Canvas, 21.10 uur

In twee delen wordt de historie van de Tour de France geschetst. Deel één beslaat het prille begin in 1903 tot aan de jaren zestig. Voorbij komen wielrenners als de tijdens het interbellum razend populaire Dédé Leducq, de Italiaan Fausto Coppi en Jacques Anquetil, die zich eind jaren vijftig ontpopt als Tourgigant.

Louie

Comedy Central, 21.15 uur

'Mijn advies: stap nu in', schreef tv-recensent Haro Kraak vrijdag over de 'verwarrende, onvoorspelbare en ronduit weergaloze' comedyserie van Louis C.K. Vanavond probeert Louie naar Alabama te vliegen, maar blijkt zijn vlucht te zijn geannuleerd vanwege een vliegtuigcrash met alleen een baby als overlevende.

null Beeld
Beeld

Japan: Earth's Enchanted Islands

BBC 2, 22.00 uur

In deze natuurserie over de eilanden van Japan zijn we aanbeland op Hokkaido, het noordelijkste eiland. Het klimaat schiet elk jaar van een bittere Siberische winter naar een haast mediterrane zomer. Alleen de stoerste dieren en mensen houden zich hier staande.

Nooit meer slapen

NPO Radio 1, 00.00 uur

Pieter van der Wielen interviewt de 28-jarige regisseur Sam de Jong, wiens eerste speelfilm Prins deze week in première gaat. Prins is een surrealistische coming-of-agefilm over de jongen Ayoub (Ayoub Elasri), die zich op het criminele pad moet begeven om het meisje van zijn dromen (Sigrid ten Napel) te veroveren.

Meer over