Sara Kroos' decolleté en de eenzame klasse van Freek de Jonge

Jossine Modderman en Arno Kantelberg geven elke week ongevraagd stijladvies aan bekende mensen.

Jossine Modderman en Arno Kantelberg
null Beeld Kroosmedia & ANP
Beeld Kroosmedia & ANP

Sara Kroos

Hier ziet u een foto van Sara Kroos in podiumkleding. In het echt ziet ze er niet zo mal uit. Alhoewel, funnygirls hebben vaak de neiging zich off stage ook funny te kleden. Iets te veel kleur, iets te vaak Desigual, een iets te gretige greep uit de hoedenkast. Sara's natuurlijke staat van stijl hield jarenlang het midden tussen de bovenkant van King Louie en de onderkant van Tina Trucker. Ze douchte zowat in haar cowboylaarzen. Haarversiersels, in de vorm van exotische bloemen, werden helaas niet geschuwd. En dat terwijl Sara bijna niks nodig heeft om haar 'eigen naturelle ik' te benadrukken.

Over natuur gesproken. Daar wilde ik naartoe. Haar borsten. Een verhaal apart. Na lang aanhouden harerzijds (ik hou niet van kleinkunst) ging ik naar een show en werd, tijdens een scène, prompt beloond met een ferm deel van haar ontblote boezem. Ik schrok me de pleuris en ben daarna nooit meer gegaan. Ook buiten showuren schuwt Sara het decolleté niet - al dan niet gecombineerd met de befaamde bh's van Marlies Dekkers. Een puik samenspel dat de firma Dekkers echter niet heeft mogen redden. Tijdens een interview ben ik wel eens al mijn vragen vergeten omdat ik gebiologeerd bleef staren naar wat de evolutie haar had gegeven. Ik vind het top hoor. Verkleden is leuk, maar als je zo'n aanwezigheid hebt als mevrouw Kroos is minder heel wat meer. En het moet gezegd worden: Sara weet precies wat haar assets zijn. Wat is díé meid grappig.

Jossine Modderman, hoofdredacteur Lindanieuws.nl

Freek de Jonge

Mijn Veldhovense kameraad Rutger nam me laatst mee naar Als je me nu nog niet kent van Freek de Jonge, met pauze-arrangement. De voorstelling was allesbehalve revolutionair (praatje, mopje muziek), maar ik raakte ouderwets ontroerd. Vanwege het enorme talent waarmee hij evenzo makkelijk de blues zingt als de tijdgeest bij de decadente keel grijpt. Hij was misschien wat zuinig met de zelfspot, maar daar kwamen zijn volgelingen ook niet voor.

Voor de pauze trad de oude De Jonge (70 jaar reeds) op in een donker kostuum, erna zagen we hem in een lichtgekleurde variant - beide malen met glimaccenten langs de revers, het pochetje Italiaans in de borstzak gestoken. Nee, op de podiumkleding van Freek de Jonge was ook dit keer weer niets aan te merken. In de wereld van de Nederlandse cabaretiers is hij een sartoriale breath of fresh air.

Hierboven zien we hem op een feestelijke bijeenkomst in het DeLaMar Theater. De Jonge draagt een grote ruit met een wit pochet, in de das schuilt een fijne plasgoot. Niet zichtbaar zijn de blauwe suède schoenen; weliswaar licht gebutst op de neus, maar toch ook weer zo'n brevet van beste smaak. Ja, we zijn hier getuige van eenzame klasse.

Tot slot zou ik graag in de notulen laten opnemen dat deze stijlrecensent wél tuk is op het gemoed van Sara Kroos.

Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire

Meer over