Samenwerking Goedkoop en AMVJ krijgt gevoelige knauw

De volleybalsters van AMVJ plaatsten zich door twee simpele overwinningen van 3-0 op de Deense kampioen Holte IF voor de Champions League....

Van onze volleybalmedewerker

AMSTELVEEN

Het Europa Cup-toernooi wordt dit seizoen voor het eerst grotendeels in competitievorm verspeeld. Dat betekent dat de vrouwen van AMVJ vanaf half januari zeven achtereenvolgende woensdagen internationale uit- en thuiswedstrijden moeten gaan spelen. De druk op de toch al overbezette wedstrijdkalender wordt daardoor extra groot, vooral omdat vijf AMVJ-speelsters met de nationale ploeg begin januari in Rhenen nog een Olympisch kwalificatietoernooi moeten spelen.

De samenwerking tussen AMVJ en de nationale ploeg heeft echter een gevoelige knauw gekregen. AMVJ-directeur Harry de Haas verwijt bondscoach Bert Goedkoop dat hij 'te lichtzinnig' omspringt met de clubbelangen. 'Bert moet zich aan de afspraken houden. Als hij 's ochtends ineens een extra looptraining inlast, terwijl wij 's avonds competitie moeten spelen, dan is dat niet in de haak. Voor een tweede looptraining hebben onze speelsters afgelopen week bedankt.'

Ook de medische begeleiding van de speelsters vraagt om gestructureerd overleg. De Haas: 'Die meiden zijn doodmoe van het wereldbekertoernooi in Japan teruggekomen. Als er dan twee speelsters plompverloren rust bij de club krijgen voorgeschreven, dan hebben wij op z'n minste het recht daarvan de achtergronden te kennen'.

De Haas betreurt het dat het overleg hierover niet door Goedkoop zelf wordt gevoerd maar door diens werkgever de Stichting Topvolleybal Nederland (TVN).

In de mannencompetitie zorgde het Assense Sudosa voor een regelrechte sensatie. De nog puntloze jonge Drentse ploeg versloeg profclub Capelle met 3-1. Capelle - zonder international Robert van Es - verkeek zich volledig op het enthousiasme van het ontketende Drente en speelde voor het eerst zonder Edwin Benne die vrijdag een contract sloot met Eczacibasi in Istanboel.

Standen: vrouwen: 1. Martinus 5-10, 2. Pollux 6-8, 3. Volko 3-6, 4. VVC 2-4, 5. AMVJ 2-4, 6. Olympus 4-3, 7. Sliedrecht Sport 6-4, 8. Sudosa 5-2, 9. Brevok 7-2, 10. Animo 6-0;

Mannen: 1. Dynamo 5-10, 2. Zwolle 5-10, 3. Capelle 4-6, 4. Brevok 4-6, 5. ZVH 5-6, 6. AMVJ 5-6, 7. Radius 6-4, 8. VVC 6-2, 9. Expalvo 7-2, 10. Sudosa 7-2.

Meer over