Russische miljardairsdochter koopt eiland Onassis

De 24-jarige miljardiarsdochter Ekaterina Rybolovleva is de nieuwe eigenaresse van het Griekse eiland Skorpios, het privé-eiland van de Griekse redersfamilie Onassis. Dat heeft het investeringsfonds van de Russische miljardair Dmitri Rybolovlev zaterdag meegedeeld. Op Skorpios trouwde scheepsmagnaat Aristoteles Onassis in 1968 met Jacqueline Kennedy.

Redactie
null Beeld reuters
Beeld reuters

Ekaterina Rybolovleva wil op het eiland ten westen van Griekenland niet alleen vakantie vieren, maar ook zaken doen. Zij heeft het eiland gekocht van Athina Onassis Roussel, kleindochter van Onassis en de enige nog levende afstammeling van de scheepsmagnaat. De investeringsmaatschappij maakte niet bekend hoeveel voor het eiland is betaald, maar Griekse media schatten dat het een bedrag van meer dan 100 miljoen dollar moet zijn geweest.

Onassis kocht Skorpios in 1963 en maakte het kale eiland tot een luxueus vakantieoord door er onder meer duizenden bomen te planten. Na zijn dood werd het eigendom van Onassis' dochter Christina, die aan het eind van de jaren 80 na een leven van drugsgebruik, strijd tegen overgewicht en vier mislukte huwelijken aan een hartinfarct stierf. Athina is haar dochter. Onassis, zijn door een vliegtuigongeluk omgekomen zoon Alexander en Christina liggen op Skorpios begraven.

In Griekse media is eerder gesuggereerd dat Microsoft-oprichter Bill Gates en popster Madonna tevergeefs hebben geprobeerd Skorpios te kopen.

Op Skorpios trouwde scheepsmagnaat Aristoteles Onassis in 1968 met Jacqueline Kennedy, de weduwe van de in november 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. Deze foto werd genomen in 1969. Beeld afp
Op Skorpios trouwde scheepsmagnaat Aristoteles Onassis in 1968 met Jacqueline Kennedy, de weduwe van de in november 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy. Deze foto werd genomen in 1969.Beeld afp
Meer over