Ruim honderd doden bij recordtemperatuur van 41 graden Celsius Extreme hitte teistert oosten VS

Een hittegolf die het midden en het oosten van de Verenigde Staten teistert, heeft de afgelopen dagen aan ten minste 108 mensen het leven gekost....

Reuter, AFP

WASHINGTON

Ook in Missouri, Texas, Oklahoma en Wisconsin vielen doden door de extreme weersomstandigheden. De temperaturen liepen op tot een recordhoogte van 41 graden celsius en gingen gepaard met een hoge luchtvochtigheidsgraad, luchtverontreiniging en onweer met stormen. In de staat New York werden vijf mensen door vallende bomen gedood. In Massachusetts kwam een vrouw om, vermoedelijk door blikseminslag.

De meeste mensen kozen ervoor binnen te blijven. Jonge kinderen, ouderen en mensen met ademhalingsmoeilijkheden kregen van de plaatselijke autoriteiten het advies binnenshuis te blijven, veel te drinken en daarbij alcohol te vermijden.

Een temperatuur van 34 graden weerhield president Clinton er niet van om zondagmorgen te joggen door het centrum van Washington en langs de Potomac.

Volgens de laatste weerberichten hebben de staten New York, New Jersey en Connecticut het ergste achter de rug. Met ingang van vandaag zullen de temperaturen weer iets dalen.

Meer over