RTV

Passies


NED 2, 23.00 UUR


Afgelopen september interviewde Frénk van der Linden 23 uur lang in De Philharmonie in Haarlem een kleine vijftig bekende Nederlanders. Elk half uur een nieuwe ontmoeting, met slechts zeven minuten tijd tussen de gasten. Onder anderen Boudewijn de Groot, Wende Snijders, Jort Kelder en Humberto Tan kwamen langs.


Hij is een zij


NED 3, 21.55 UUR


Arie Boomsma volgt een jaar lang zes jonge mensen die proberen van vrouw man te worden of andersom. Bo bijvoorbeeld staat nog helemaal aan het begin van haar transitie en hoopt snel te mogen beginnen met geslachtshormonen; Arjon maakt zich klaar voor een geslachtsveranderende operatie.


Altijd Wat


NED 2, 21.10 UUR


Comfortabel oud worden in een luxe appartement? Altijd Wat zocht uit hoeveel ouderen kwijt zijn aan serviceflats en ontdekt dat er ondanks torenhoge servicekosten steeds minder diensten worden geleverd. Daarnaast een gesprek met schrijver en essayist Bas Heijne over de stand van ons land.


Stargazing Live


BBC 2, 21.00 UUR


De start van drie dagen live sterren kijken, rechtstreeks vanuit het Jodrell Bank Observatory. De serie richt zich op het bestuderen van het poollicht. Verslaggeefster Liz Bonnin brengt het laatste nieuws vanuit Noord-Noorwegen; NASA-wetenschapper Carolyn Porco komt langs met prachtige plaatjes van het universum.


De school


NED 3, 20.25 UUR


Een verslag van het middelbareschoolleven op het CSG Jan Arentsz in Alkmaar, gefilmd over een periode van acht weken met veertig (onbemande) camera's. Leren, klooien, zakken en zoenen: alles komt voorbij. Na afloop wordt nagepraat met leerlingen, leraren, ouders en professionals. Online en via 101.tv.


Opium


Radio 4, 22.30 UUR


Mark Brouwers ontvangt Marlies Cordia, succesvol hoorspelregisseur van onder andere Millennium en Mama Tandoori. Bij Opium komt ze vertellen over haar nieuwe productie, Bonita Avenue (Peter Buwalda), die vanaf 10 januari te horen is op Radio 1. Daarnaast is er livemuziek van het Young Saxophone Trio.

Meer over